Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Dolgotrajna trebušna viroza

Dolgotrajna trebušna viroza

Spoštovani!
Pred enajstimi dnevi se mi je zvečer nenadoma pojavila bolečina v želodcu z občutkom povečane želodčne kisline. Naslednji dan so se pričeli rahli krči, zvečer pa se je pričela driska. Ta je vztrajala vse do četrtka. Blato sem odvajala vsaj desetkrat na dan. Večino časa so bili prisotni tudi krči v spodnjem delu trebuha in občutek kepe v želodcu. Od zdravil sem jemala Nolpazo 40mg enkrat dnevno, ter Spazmex, ki mi ga je predpisala zdravnica. Prav tako sem jemala najprej Waya probiotike in nato Linex forte.
V petek se je stanje izboljšalo, razen občasnih krčev v želodcu in nekaj odvajanj blata po kosilu, je bilo v redu. Ista zgodba je bila v soboto in nedeljo. V ponedeljek ponoči pa se je znova začela močna driska, ki je vztrajala cel dan. Zopet sem kontaktirala zdravnico, ki pa mi je tokrat predpisala (na daljavo) Salofalk 3000. Kot sem prebrala, gre za zdravilo za zdravljenje ulceroznega kolitis. Malo sem skeptična, glede na to, da je bilo zdravilo napisano na daljavo, brez pregleda in odvzem krvi. Češ, bomo se slišali čez nekaj dni. Sama imam tudi astmo in tam piše, da moramo biti pri uporabi še bolj previdni.
Skratka, da končno pridem do vprašanj:)
Ali bo to zdravilo pomagalo k odpravi driske? Po kolikih dneh se naj bi pokazalo izboljšanje?
Ali je mogoče, da sem si sama zakuhala podaljšanje driske, saj sem čez vikend jedla in pila normalno (vključno s kavami in sladicami.) Stvar je namreč v tem, da apetit imam že od tretjega dne, vendar mi dejansko vsa hrana rahlo obleži v želodcu, nato pa se pojavi driska.
Hvala za vaš čas in odgovor.
Lep pozdrav,
Luska

Pozdravljeni, zdravilo je res namenjeno zdravljenju kroničnih vnetnih bolezni črevesa, če driska od vašega vprašanja dalje še vedno traja, bi bilo vredno razmisliti o dodatni diagnostiki, ne zgolj v smislu kroničnih vnetnih bolezni črevesa, tudi o morebitni intoleranci na določeno vrsto hrane, alergije… Osebni zdravniki so zdaj praviloma že dostopni po epidemiji, zato vam predlagam pregled v živo. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni, zdravilo je res namenjeno zdravljenju kroničnih vnetnih bolezni črevesa, če driska od vašega vprašanja dalje še vedno traja, bi bilo vredno razmisliti o dodatni diagnostiki, ne zgolj v smislu kroničnih vnetnih bolezni črevesa, tudi o morebitni intoleranci na določeno vrsto hrane, alergije… Osebni zdravniki so zdaj praviloma že dostopni po epidemiji, zato vam predlagam pregled v živo. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close