Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dolgotrajen kašelj pri 4 letnici

Dolgotrajen kašelj pri 4 letnici

Pozdravljeni.

Se opravičujem če je tema že odprta vendar je nisem našla. Skrbi me ker 4 leta stara hčerka že od sredine decembra konstantno kašlja. Kašelj je moker in do pred 1 tedna smo tudi čistili nos. Drugih simptomov že od začetka nima. Prejšnji teden smo bili pri pediatrinji, ki je izločila bakterijsko vnetje in na pljučih ni slišala ničesar. Diagnoza je bila, da ima ponavljajoče viroze. Vendar hčerka v vsem tem času tudi en dan ni prenehala s kašljem. Ves čas ji tudi  dajem Prospan. Obračam se na vas, ker me začenja skrbet, da se bo razvilo kaj hujšega, kot samo nedolžen kašelj. Je še kaj kar lahko naredimo, da bo kašelj čim prej minil? Hčerka sicer obiskuje vrtec, vendar tudi, ko je bila nekaj dni doma ni bilo nobene razlike.

Najlepša hvala za vaš odgovor.

Kašelj po prehladni virozi lahko traja 2-3 tedne, pri nekaterih virozah pa tudi 6 tednov ali več. Sicer pomislimo tudi na kaj netipičnega, očitno ni bilo sumljivih znakov, če je pediatrinja ocenila, da ne potrebuje drugih ukrepov. Ob vročini svetujem pregled, sicer opazovanje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close