Najdi forum

Dolgonoga osemletnica

Drage mamice, prosim za kakšno sugestijo.
Moja 8-letna Zala meri 145 cm, tehta 26 kg in nosi obutev številka 37. Vsaka 2 meseca so ji vse hlače prekratke (vsaj meni se zdi tako) in vsi čevlji premajhni. Najin velikanski problem je izrazito nesorazmerje med kratkim trupom in dolgimi nogami. Hlače za 12 let, ki so ji prav po dolžini, ji seveda dobesedno padejo dol. Poleg tega ima zelo ozko, dolgo in nizko stopalo. S takimi problemi se ubadava že od dojenčkove dobe, saj nikoli nismo imeli oblekic, manjših od številke 62 in čeveljcev, shodili smo v čeveljcih, številka 22.
Nimam nikakršnih krojaških ali šiviljskih sposobnosti, časa pa še manj. Mamice, ki imate zelo suhe, dolge otroke, izdelke katerih proizvajalcev kupujete? Kje kupujete lične dekliške čeveljce, številka 37 ali več?
Pozdrav!
Nina

Draga Nina!
Če pogledam po oblekicah, ki bodo kmalu romale v vrečo s premajhnimi stvarmi – JUTRANJKA!!! Vse hlače in podobne zadevščine so nam bile dolgo časa močno predolge, v pasu pa čisto prav. Ko smo dorasli do dolžine hlačnioc, pa so bile v pasu za nekaj cm preozke.
Očitno ima Jutranjka eno posebno mero za otroke – ne vem, če je to tudi pri osemletnikih tako, vendar ti moram povedati, da ima sine zdaj v omari dva para hlač, ki sta mu v pasu čisto prav, hlačnice pa so skorajda za 50% predolge, tako da hodi okrog zavihan kot kak levi devžej.
Poskusi pri Jutranjki, eno trgovino imajo v Brežicah, eno pa v Sevnici (te mislim, da so tovarniške, tako, da so cene tudi malo nižje).
Upam, da vam bo uspelo najti kaj primernega. Sicer pa je imela podoben problem moja mama z mojo sestro – ta je bila štrgica na kvadrat, noge pa je imela do podpazduh. Ali je imela potem pas in naramnice, da hlače niso dol padle, ali pa jih je babica podaljšala s kakšnim odštekanim blagom (mislim, da je bilo takrat to itak moderno)
T.

Jutranjka ima trgovino tudi v kleti hale A v BTC-ju. Mogoče bi bilo vredno pogledati.

LP,Kaja

Draga Nina,

se mi zdi, da boste imeli manekenko, saj so dolge noge izrazita prednost!
Tudi pri nas je bil problem , da ji je bilo vse preveliko, čeprav je bila normalno raščena, a tako drobna, da je joj! To sem običajno poskusila korigirati tako, da sem ji kupovala hlače, v katerih je izgledala, kot da jo je le nekaj skupaj – širok rebrast žamet, ki so imele v pasu v zadnjem delu elastiko, da ji niso dol padle. Pri kavbojkah ni bil takšen problem, ker je toliko različnih modelov, da smo vedno nekaj našli. Zraven pa kakšne frajerske naramnice, ki smo jih skrili pod pulover. Groza je bila, če je morala obleči krilo ( za kakšen nastop), saj je izgledalo, kot da ji ne damo nič za jest. Tudi s čevlji je bil problem kot pri vas – otroška noga, ženska številka. Rasla je kot goba, kile pa kar iste. Kako sem se sekirala!
Ko pa smo prišli nekako do sedmega razreda, so se zadeve spremenile. Na pravih mestih se je zaoblila in postala – uf, ta prava. In takšna je še sedaj. Prava aerobičarka, za na reklamo.
Jaz sem, če se postavim poleg nje, kar malo nesrečna, čeprav imam iste kile že dvajset let (57). Sem pa bila kot otrok in do nosečnosti tako drobna, da ni za povedat. In tudi , kot ti praviš – bolj slabo obdarjena s čari, so se pa kasneje s pridobljenimi kilogrami zadeve malo izboljšale, ha ha.

Pa kljub vsemu sem bila vedno kar nekako zadovoljna s sabo.In sem še vedno. Kako dolgočasen bi bil svet, če bi bili vsi popolni, kajne?

Lepo te pozdravljam,
Lenja

Hvala za vzpodbude!
No ja, saj tudi z mano ni bistveno bolje, samo da sem v primerjavi z Zalo glede na leta precej manjša. Tudi pri meni teža ni problem, pri višini 163 cm imam 47 kg. Kar pa se čarov tiče, ha, ha, dojenje je že zdavnaj minilo… Super, da ste me spomnile na Jutranko, tam pri 4 letih smo uspešno uporabljali hlače, samo malo kratke so bile. S krili nimamo problema, saj so mini tako in tako moderne, pa še kakšen debelejši pulover navlečemo čez. Pravzaprav dobi Zala tudi vse premajhne kratke hlače in tudi krilca svoje mlajše sestre, ki je od prvega meseca dalje nekoliko bolj, no ja, precej pri sebi.
Vse lepo pozdravljam!
Nina

Pozdrav!
Jutranjka ima trgovino tudi v Zupancicevi jami na Linhartovi ulici. Zdela se mi je bolje zalozena kot tista v BTC-ju. Vsaj kar se tice pajackov.
LP, Vesna

Draga Nina!

Mi imamo velikega fanta. Hlače, ki mu daleč najbolj ustrezajo (dovolj dolge, lepo stojijo v pasu, kvalitetne) so OshKosh. Trgovini imajo za Bežigradom in na Celovški. V tem času imajo vsako leto posezonsko razprodajo, ki se po moje zelo izplača.
Imajo oblačila za otroke od 0 do 14 let.

Pozdrav, Vesna.

Osh Kosh konfekcijo smo najpogosteje kupovali do 7 letega starosti (in jo še kupujemo za Aljaža). Kroji modelov za deklice, ki so namenjene najstnicam, pa so nam, žal, preveliki.
Pozdrav!
Nina

Če ni v redu Osh Kosh, potem mislim, da boste težko našli otroška oblačila, ki bi ji ustrezala. Ste poskusili v vseh teh trgovinah za najstnike, tam se meni zdi vse zelooo doolgoo in ozko, npr. Mango, Sportina, Emporium …?

Pa veliko sreče pri nakupih, Vesna.

Hvala, Vesna!
Na Emporium in tiste strašanske najstniške kolekcije se pa še spomnila nisem. Veš, Zala je v moji glavi še vedno majhna deklica, ki bi jo oblekla v lična oblačilca. No ja, ko pa odpre usta, spusti monolog, mi je pa vse jasno. Če pa se postavi zraven 11 let stare sestrične in sta enako veliki, pa sploh. Na novoletni zabavi so deklice (7 do 12 let) uprizorile pravo kozmetično predstavo in moram ti povedati, da so nas kar na lepem zrla skoraj odrasla dekleta.
Pozdrav!
Nina

New Report

Close