Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Dolgo uriniranje

Dolgo uriniranje

Spoštovani,

Mislim da že od nekdaj potrebujem dlje časa za uriniranje od večine, vendar me to niti ni motilo-pač sem si vzel čas. Ponavadi lahko uriniram tudi po eno minuto ali dlje, da dobim občutek, da je mehur prazen. Pa me nikoli ne “mudi” tako močno, da bi zaradi tega dlje časa praznil mehur. Zadnje čase pa se dogaja, da lahko uriniram tudi po 20 minut, če to dopustim. Seveda ne v enakomernem curku ampak na nekaj sekund in nikakor ne dobim občutka, da bo enkrat pa konec. Lahko tudi prej končam, samo imam potem občutek, kot da bi moral spet na wc.
Je morda kriv “razvajen” mehur? Zaradi vrste dela tudi pogosto sedim. Bi bil vzrok lahko tudi v pitju kave?

Hvala za odgovor, lep pozdrav.

Spoštovani!

Pozabil sem navesti, da sem star 22 let.

Upam, da boste to lahko upoštevali pri odgovoru.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Upam, da objektivne meritve ne bodo potrdile tega, kar opisujete in se bo na koncu izkazalo, da je šlo zgolj za vaš občutek in ne za dobesedno 20 minut trajajoče uriniranje.
Verjetno bi bil v vašem primeru smiseln in potreben pregled pri urologu z nekaterimi, tudi nekoliko neprijetnimi preiskavami, kot so meritev pretoka urina, cistoskopija in urodinamske preiskave. Te so še posebej pomembne zato, ker ste mladi. Šele na osnovi opravljenih preiskav bo mogoče reči, da ne gre za kaj, kar bi bilo smiselno in potrebno zdraviti, tudi zato, da se prepreči morebitni vpliv nenormalnega delavnja spodnjih sečil (mehurja) na zgornja sečila (ledvica) kar bi v skrajnem primeru lahko privedlo do odpovedi ledvic in dialize, kar je potrebno če se le da preprečiti. Morda pa bo po opravljenih navedenih preiskavah (če bo cistoskopija normalna, urodinamika pa nenormalna) potreben še pregled pri nevrologu. Šele če bodo vsi rekli, da z vašim uriniranjem ni nič posebnega – torej da ni bojazni, da bi način uriniranja, ki odstopa od običajnega, lahko uničil vaša ledvica – šele potem bo mogoče težave pripisati kavi ali čemu takemu.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close