Dolgo trajajoca bolecina v grlu
Pozdravljeni.
Poskusala bom biti kratka, ce mi bo uspelo. Stara sem 38, nekadilka. Ze dolgo imam tezave z zelodcem. Nazadnje sem imela opravljeno gastroskopijo slabo leto nazaj. Imam kronicni gastritis, pozitivna sem bila na helicobacter pylori, gerd, hiatalna hernija… Potem sem jemala terapijo in je bilo do sedaj malo bolje.
Zdaj pa me ze skoraj 2 meseca boli grlo (ne zelodec) na mestu kjer se nahaja scitnica in visje na levi strani, vcasih me rahlo boli tudi levo uho. Imam slab zadah, belo oblozen jezik, grenak okus v ustih, nabira se mi gosta sluz na zadnji strani nosu/grla itd. Tezave se samo stopnjujejo, ceprav jemljem ze 1 mesec Emozul. Moja zdravnica trdi, da je to od zelodca in da naj nadaljujem. Sedaj me boli grlo tudi ko govorim in ob poziranju.
Kaj menite vi, bi bil lahko vzrok tudi kje drugje? Sem zelo anksiozne narave (za sabo imam travmaticno izkusnjo) in me zelo skrbi, ce imam rak grla ali ezofagusa. Verjetno se to tako hitro ne more razviti, ce je bilo slabo leto nazaj na gastroskopiji to vse bp?