Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina dolgi rok

dolgi rok

Spoštovani!

Malo železa mi primanjkuje najbrž zaradi vegetarijanstva, kar je bilo odkrito naključno, saj se sicer dobro počutim. Samo me M moram jemati Eisensulfat Lomapharm 100 mg, sicer ne, a ker sem zadnje čase večkrat krvavela, je spet manj železa bilo in sedaj moram en čas vsak dan jemati 2x.
Zanima me, če bi bilo kaj narobe dolgoročno gledano, če ne bi jemala te tablete glede na to, da se počutim v redu? Namreč sem dobila velik odpor do uživanja teh tablet, ker mi zelo gre na bruhanje, predvsem od prve tablete, še posebej na tešče ne upam. In enostavno jih več “ne morem” dati v usta, ker se bojim slabega počutja. Ali pamorda obstaja kaj drugega od teh tablet, od česar mi ne bi šlo tako na bruhanje?

In še informativno vprašanje: kaj je slabše ali morda enako želodcu, ledvicam, jetram itd, če se vzame 3-4 tablet naenkrat z manj mg ali pa eno tableto z več mg, torej npr. je bolje ali slabše ali enako, če se vzame 4-5 tablet Aspirin 100 mg ali pa eno tableto Aspirin 500mg?

Hvala lepa za odgovore in lp!

Dolgoročno gledano je seveda odvisno od tega, če od pomanjkanja železa postanete slabokrvni in ga je potem seveda treba nadomeščati, železo seveda obstaja tudi v obliki tablet na recept.
5×100 mg je 500 in je vseeno, ali je v obliki ene tablete po 500 ali petih po 100z lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close