Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Posvojitev otroka in rejništvo dokumentacija – posvojitev v Makedoniji

dokumentacija – posvojitev v Makedoniji

Pozdravljeni,
povejte mi prosim, ko ste v službi iskali potrdilo o zaposlitvi in letnem dohodku, ali so od vas zahtevali zakaj to potrebujete?
Najlepša hvala za odgovor.

Zdravo!
Mene so vprašali, ker so potem spodaj napisali za kateri namen to izdajajo. Ker pa sta v moji službi doslej posvojila otroka že 2 sodelavca, ni bilo nobenega problema, so že zverzirani – niso mi pa dali potrdila o letnem dohodku temveč podatek o neto plači za zadnje 3 mesece. Kar se pa tiče zaposlitve so mi pa napisali, od kdaj sem zaposlena, na kakem mestu ter da sem zaposlena za nedoločen čas.

LP

Midva sva morala nesti samo kopije zadnjih treh plačilnih list, nobenega potrdila.

Lep dan še naprej.

pozdravljeni,

Potrebujete potrdilo o zadnjih treh plačah, neto ali bruto, in potrdilo da ste zaposleni za nedoločen čas. Zakaj to potrebujete, vam v službi ni potrebno razlagati,če nočete seveda, kajti to je vaša osebna stvar.
Lep pozdrav in SREČNO, ANDRA

Najlepša hvala za odgovore,
res nočem ničesar razlagati dokler se ne zgodi.

Vse skupaj vas lepo pozdravljam.

pOZDRAVLJENI ŠE 1X,
Kar se pa tiče seznama, pa na tem seznamu od Kitty:

o rojstni list zakoncev
o poročni list zakoncev
o potrdilo o nekaznovanju in roditeljski pravici
o zdravniško potrdilo
o psiho socialno mnenje csd
o pedagoško mnenje
o dokument o primernosti za posvojitev
o potrdilo o letnem dohodku in zaposlitvi
o fotografije para, hiše, spalnice, otroške sobe, kopalnice, kuhinje in ožjih družinskih članov
o fotokopija potnih listov
o izjava o obvezi

manjka nasledne:
vloga, življenjepis, overjeni izpis iz zemljiške knjige, potrdilo o državljanstvu, overjeno potrdilo o izobrazbi, potrdilo, da niso bile odvzete poslovne sposobnosti

Kajti jaz sem ta seznam dobila iz Makedonije, govorila sem osebno, in sem poslala že po novem sistemu, na CSD, nato ministrstvo in šele nato Makedonija. Ne potrebuješ pa pošiljati več fotografij, kajti tudi na CSD je rekla, da naj jih ne prilagam.
Toliko zaenkrat,lep pozdrav, pa SREČNO, ANDRA

Super Andra bom popravila gornji seznam.

Zanima me še ena stvar.
Z ženo sva lastnika manjšega 2-sobnega stanovanja velikega slabih 50 m2. Ali je to ovira za posvojitev otroka? Koliko se zavodu ali npr. državi Makedoniji to zdi dovolj.
To je edina stvar, ki se je bojim.

Pozdravljen,

jaz mislim da to ni nobena ovira, saj sta LASTNIKA, vedi da nekateri niso lastniki in samo živijo npr. pri starših. Ne vem sicer kakšne kriterije imajo in koliko gledajo na to, ali delajo selekcije in nekaterim prednost, ampak dobro je, da sta na svojem.
Kar pogumno naprej, tudi za vaju se bo našel sonček.
Lep pozdrav in SREČNO, ANDRA

Andra,
najlepša hvala…velik pozdrav tebi in vsem tukaj.

New Report

Close