Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina dokazana naglušnost

dokazana naglušnost

Na zdravniškem pregledu so mi ugotovili naglušnost. In sicer – v komori s slušalkami slabši sluh na enem ušesu, ko pa so mi dali za uho neko okroglo napravico (žal ne vem drugače povedati), pa je pokazalo čisto neodzivnost. Po pošti bi naj dobila nadaljna navodila.
Včasih sem sicer imela čuden občutek v ušesu, ampak nikoli da ne slišim.
Sem pa na tem ušesu pred leti imela močno vnetje, da so mi prerezali bobnič ter sem hodila nekaj dni na sesanje gnoja iz ušesa, pred letom dni pa udarec po ušesu. (razen oskrbe rane na uhlju ter za ušesom na dan poškodbe, se nihče na ORL ni dalje ukvarjal s tem). So možni našteti vzroki krivec za rezultate kontrole sluha?
Naj še samo omenim, da sem kot 3letna deklica bila operirana na polipih v nosu (pritiskali na bobniče), drugače pa nikoli nobenih težav z ušesi do danes, ko sem stara 21.

Spoštovani!

Vse našteto je posamično lahko razlog naglušnosti, skupaj pa še toliko bolj. Najbolj verjetno pa ono vnetje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala. In kaj pomeni to a naprej v življenju? Se lahko stopnjuje, kakšne so lahko te nadalnje preiskave, ki bi jih naj imela – če jih bom? Oz je potrebno sploh dalje raziskati zadevo?
Hvala

Spoštovani!

Težko je napovedat, kako bo šlo naprej. Kakšnih dodatnih preiskav zaenkrat ni potrebnih, ker očitno ni bilo suma za druga (tumorji) vzroke naglušnosti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close