Najdi forum

Dojenje v javnosti

Tudi jaz sem imela v času nosečnosti rahle pomisleke, ki pa so se razblinili takoj, ko sva se z čopko pri dojenju lepo ujeli.
Podojiva se tako diskretno, da marsikdo, ki sedi zraven ne opazi kaj počneva. Neobremenjena grem na sprehod, v trgovino, na kavo z možem ali prijateljico. Nisem vezana na uro in lahko zares uživam, dokler nama s čopko paše. In nihče me še ni čudno ali postrani gledal.

Sama sem v začetku, ko so prihajali k nam obiski, dojila na sedežni, obiski pa so sedeli za kuhinjsko mizo. V Intersparu sem uporabila previjalnico. Na kopališču pa sem seveda dojila kar tam, pa je bilo čisto v redu. Zdaj se že tako poredko doji, da splaniram tako, da to opraviva doma, je večji mir.

živjo!
otroka dojim že 14 mesecev in to skoraj kjerkoli. kar pomeni, da sem ga podojila(zdaj se doji le še zjutraj in zvečer), ko je bil lačen, v trgovini, na klopci, na plaži, v posvetovalnici, pri mizi pri mojih starših…
dojenja se nisem nikoli sramovala, kajti vanj sem vložila velikoooo truda da je zadeva vsaj polovično uspela.
nikoli nisem svojih prsi razgaljala, če pa je kakšen mimoidoči buljil vame, sem pobuljila nazaj in je hitro povesil pogled.
na dojenje gledam kot na nekaj naravnega, pristnega, trdno vez med otrokom in materjo in če mati svojega otroka nahrani zunaj domačih sten, še ne pomeni da se obnaša kot žival, ampak se le odziva na potrebe svojega otroka…
da ne bom ponavljala, se podpišem pod post od Skr bne, kar se tiče “seksa na vsakem koraku”(jumbo plakati…).
lep pozdrav in uspešno dojenje želim!

Pati

Moje mnenje je tako, da če se sramuješ dojenja v javnosti bi se morala sramovati tudi svojega prehranjevanja v javnosti.
Se pravi nikoli nebi smela obedovat v restavraciji ali kjerkoli drugje.
Otrok ki se doji se prehranjuje. Prsi doječe matere v tistem trenutku niso spolni objekt (mogoče za kakšnega nekulturnega iztirjenca) ampak so le embalaža za dojenčkovo hrano.
Seveda pa se z malo iznajdlivosti to opravi zelo diskretno.
Vedno imam sabo pleničko ali pisano rutko , ki si jo dam čez ramo, tako da kuka ven smo malčkov nosek, ki tako pridno papca.
Z našim dojenčkom uživamo sto na uro in lahko gremo kamorkoli, ker ne kompliciramo saj imamo hrano vedno sabo in lahko jemo kjerkoli.

Lep pozdarav Vess

Drage mamice!
Kot so že ostale napisele dojke so za dojenčka hrana in če je otrok lačen ga je treba nahranit, pa naj bo to kjerkoli. Saj tudi ve niste vsak dan ob isti uri lačne, ane. Pri otrocih je pa tako, ko je lačen bo jedel, kadar je sit pa ne bo. Jaz vedno preden grem po večjih nakupih otroka podojim, pa včasih vseeno v trgovini sitnari.
Tudi pri meni so bile težave z mojim tastom, pa sem prvi dan rekla, da so prvotno dojke narejene za jest, ne pa kot predmet poželenja in da me nismo krive, če moški niso tako resni, da ne bi z odprtimi usti buljili vanje.
Ker pa ne more iz svoje kože se sam umakne, če je slučajno blizu mene, ko dojim.

Čeprav sem drugače precej sramežljive sorte (ne bi se niti sončila zgoraj brez), otroka dojim povsod, kjer je potrebno in nimam s tem nobenih težav ali predsodkov.
Je pa res, da ti mora biti najprej popolnoma jasno, kaj je sploh dojenje in če ti je, ni nobenih težav s predsodki. V nasprotnem primeru se lahko pojavijo težave.

LP, Ivana

New Report

Close