Najdi forum

dojenje v bolnici

Zakaj nimam več pravice do brezplačnega sobivanja v bolnici s 15 mesecno hčerkico saj jo še vedno dojim tudi po 3 krat na dan in ponoči ker se pogosto zbuja. Rekli so mi da v tej starosti to ne pride več v kritje ZZZS -ja.

Hvala za odgovor! Suzana

Kolikor jaz vem, Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja pravice do bivanja z otrokom v bolnišnici ne vežejo na določeno starost, ampak na dojenje!
kakšni so argumenti bolnišnice?

Lep pozdrav,

Tanja koderman

Pravno-informacijski center nevladnih organizacij - PIC Povšetova 37 1000 Ljubljana Tel: 01/540 19 14 E-mail: [email protected] Odgovori PIc-a, so finančno podprti iz strani ZZZS-a.

Argumenti bolnice so da je deklica že prevelika oziroma prestara ne vem pa kakšna je starostna omejitev da nehaš dojiti, ha!

Suzana

Katera bolnica je to? Morda pa je to samo izmišljotina lečečega zdravnika, ki je nenaklonjen dojenju. Tudi sama sem že imela opravka s tako zdravnico.

Suzana, starostne omejitve v zakonu ni.

42. člen (ali je 46?) pravilnika ZZZS pravi, da je mati doječega otroka upravičena do sobivanja v bolnici, če je otrok PRETEŽNO dojen. Če otrok npr. bruha ali ima drisko in zavrača drugo hrano, se pa v tem času samo doji, je zagotovo takrat pretežno dojen.

Sama sem s svojimi vedno sobivala v bolnici, ne glede na starost, res pa je, da sem si morala to pravico večkrat dobesedno izboriti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close