Najdi forum

dojenje pri devetnajstih mesecih

imam dve punčki; prva je stara 19 mesecev in druga 3 mesece…moj problem je dojenje druge. Dojim obe… vendar me to vedno bolj obremenjuje; počutim se grozno.

Starejša hči me izkorišča in se želi kar naprej dojiti, če ne dobi se prične histerično dreti vreščati (zgodi se celo da, ostane brez zraka) postane neznosna to lahko traja tudi ura ali dve dokler seveda ne popustim in jo dojim. Tega ne odobravam več( ker menim, da je malček star 19 mesecev že skoraj mali človek in ima dovolj močne zobe da bi jedel ostalo prehrano) vendar sem primorana… KAJ NAJ STORIM POMAGAJTE MI PROSIM

Spoštovana Tina,

starejša hčerka seveda protestira, ne toliko zoper kratenje dojenja, ampak zoper spremembo v pozornosti, ki jo je s prihodom mlajše sestrice do neke mere izgubila. Poskrbite, da ne boste delali med njima časovnih razlik: s starejšo se ukvarjajte toliko časa ali pa hkrati kot z mlajšo in pri tem v začetku angažirajte še moža ali kako drugo osebo za pomoč. Kmalu boste videli, da bo ta način učinkovit, priporočam pa, da razmerje časa, ki posvečate obema, ohranite tudi v kasnejši dobi, da bi zmanjšali možnost nevrotičnih reagiranj pozneje.

New Report

Close