Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija dojenje in tablete

dojenje in tablete

Spoštovana ga. Tanč,

zopet se obračam na vas saj ste mi bili že večkrat v veliko pomoč.
Zadnje dni so me zelo začeli matrati zobje in sem bila zato včeraj pri zobozdravniku,ki mi je kar veliko rihtal(3 zobe naenkrat saj so bili kar nujni).Dobila sem anastezijo,ampak se je prava bolečina pojavila ko mi je injekcija spustila in še danes me zelo boli. Zanima pa me,če lahko vzamem tableto proti bolečini Zaldiar,glede na to da 2 mesečnega sineka polno dojim?Vem,da tablete niso priporočljive,vendar se ta bolečina že res dolgo vleče. Ali bi to kaj vplivalo na otroka,če vzamem Zaldiar?

Hvala za odgovor in lep vikend vam želim!

Zaldiar (kombinacija paracetamola in tramadola) naj v času dojenja ne bi jemali, ker prehaja v mleko. Ker ima lahko na dojenčka negativne vplive, vam ne priporočam, da bi ga jemali.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

hvala za odgovor. Ali obstaja karkoli,kar ne prehaja v mleko,da si vsaj malo olajšam bolečino,ki se še kar vleče?

Lekadol lahko vzamete, verjetno tudi kakšen nesterodini antirevmatik 1x dnevno ne bi (naklofen, naprosyn, ketonal). Kaj več pa vsaj po navodilih proizvajalcev ne. Žal.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Zopet se vam zahvaljujem za odgovor in se opravičujem,ker sem že res malo sitno s temi vprašanji vendar sem res v veliki dilemi. Bolečina se še kar vleče skozi celi dan in sem dobila tablete ketonal. Kolikor sem prebrala v navodilih so to kar močne tablete proti bolečinam,pa me zanima če res ne more biti nič narobe ker dojim? Sineku res ne bi rada škodovala,vendar je bolečina na trenutke že res nevzdržna.
hvala vam in lep pozdrav!

Draga Mojcica,
v navodilih je res navedeno, da naj bi se med dojenjem ne jemale, vendar pri hudih bolečinah ena tableta nebo škodilo. Morda pa bi se raje odpravili na Metelkovo k dežurnemu zobozdravniku? Saj veste, morda je kaj takega, kar se lahko pomaga.

New Report

Close