Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk dojenje in rentgen

dojenje in rentgen

Ne vem gotovo, če moje vprašanje sodi k vam, pa vendar.
Sem 33-letna mamica, ki svojega malčka še dojim, hkrati pa sem prejšnji teden bila pri zobozdravnici, ki mi je naredila rengenski posnetek zob. Na sosednjem forumu pa ena forumka pravi, da je njej med dojenjem zobozdravnik odsvetoval rentgen… Glede na to, da je moja mati zbolela za rakom dojke (razširil se je na pljuča in možgane, umrla je v 41. letu), me je zdaj prešinil val skrbi.
Kako vi gledate na uporabo rentgena med dojenjem?

Lahko ste brez skrbi. Če je slikanje zob bilo opravljeno strokovno pravilno, potem ne vidim razloga za preplah.

molim vas za pomoč imam beba 1 mesec i 3 tjedna dojim je a danas su mi uradili rentgen pluca zbog povisen krvni pritisak.a je to uredu i dal da nastavim sa dojenje zar to nije opasno zamene i moja beba molim vas mi odgovorite

Rentgenski žarki nimajo vpliva na materino mleko. če je to bil navadni rentgen, ste lahko povsem brez skrbi, ne glede na prejeto dozo sevanja.
Paziti je potrebno le pri preiskavah, pri katerih se uporabljajo posebna radioaktivna sredstva in nato uporabi rentgen. V tem primeru se je potrebno pozanimati, koliko časa imajo ta sredstva razpolovno dobo (največkrat je to nekaj ur pa do nekaj dni) in v tem obdobju mleko črpati ter zavreči.

New Report

Close