Najdi forum

dojenje in red bull

Pozdravljene!

Takole je; pred sabo imam na eni strani res težak izpit, na drugi pa mojo doječo se skoraj 11-mesečnico. In dilemo…
Iz izkušenj namreč vem, da meni pri zbranosti pri učenju izredno pomaga pijača Red Bull. Pa sem skoraj 100% prepričana, da to ne gre skupaj z dojenjem. Tamala se sicer res doji le še zjutraj in pred spanjem in v obeh primerih se mi zdi, da se le še crklja, pa vendar sigurno dobi nekaj mleka. In tako sem se kar nekaj dni odločala, kdaj (glede na mojo utrujenost, saj se učim cele dneve) bom segla po Red Bull-u. In ravnokar sem. Torej končujemo z dojenjem… Ali pa ima katera nasprotne izkušnje ali pa kakorkoli drugače ve, da se pa to dvoje niti ne izključuje?
Karmen je ravno odšla na dopust, zato se obračam na vas.
Hvala in lp!

Jaz bi ga zagotovo spila in se ne bi nič sekirala.
Gre le za malce večjo količinokofeina, ki pa glede na to, da tega ne počneš kar naprej, zagotovo ne bo negativno vplival na otročka.
Ti si kar privošči in naredi izpit in doji naprej brez slabe vesti,
Nataša

Jaz mislim, da dojenje in red bull ne gresta skupaj.
Jaz sem enkrat pila sok, ki je vseboval tein (sprva nisem vedela, da ga vsebuje). Pila sem ga po malem ves dan. Rezultat pa je bil, da je bila moja takrat 7 mesečna hčerka cel dan jokava, ni mogla zaspati (kar je sicer redno počela čez dan), vse je bilo narobe.
No, če praviš, do hčerko dojiš le še zjutraj in zvečer, potem verjetno ne bo nič narobe (če nekaj časa pred večernim ojenjem ne boš pila Red Bulla – ne vem pa, koliko časa ‘abstinence’ zadostuje).

LP in čimveč uspeha na izpitu!!

Alenka

Jaz v takih situacijah malo prej pojem čokolado. Meni pomaga. Mojemu otroku pa ne škodi.
M

Mojca Berdnik Vozel

uh kaj vse še poješ in piješ med tem ko dojiš …. pa se nič ne sprašuješ 🙂

tudi jaz bi BP popila … če bo kaj hudo narobe (nespečnost pri otroku recimo) … boš vedela za naslednjič … manj ko kompliciramo lažje nam je 🙂

B.

Tudi moj je bil v enem obdobju pod vplivom močnih doz čaja (no saj je še vedno), le en dan sem opazila (pri starosti cca 10 mesecev), da zvečer ni in ni hotel zaspati.
Prvič ne dojiš polno, drugič predno pride do mleka bo že šlo ven.
Sicer pa če hočeš biti ful sigurna, ne pij ene dve uri pred dojenjem. Po dojenjeu pa mirno! (kar pomeni, ko jo boš uspavala si ga po uspavanju mirno privošči.)
Kaj pa študiraš? Meni se tudi sedaj mudi dokončat faks, imam pa naslednji izpit spet konec meseca in od avgusta sem non stop na čaju, pa dojim…

Danes sem še tu 🙂 ampak nimam veliko časa, ker pakiram…

Če se prav spomnim, je količina kofeina v enem RB enaka nekaj skodelicam kave? Če spiješ en kofeinski napitek na vsake toliko časa ne bo nič narobe. Nekateri otroci so na kofein v materini prehrani popolnoma neobčutljivi, drugi pa reagirajo že na eno skodelico kave. Poskusi in boš videla, nikar pa se ne sekiraj.

Zgodba bi bila popolnoma drugačna, če bi bila tvoja dojenčica stara le nekaj dni ali tednov in če bi RB pila vsak dan 🙂

Druga možnost je tudi zeleni čaj, ki sicer “prime” malo kasneje a drži dalj časa.

Pa srečno na izpitu!

New Report

Close