Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija dojenje

dojenje

Pozdravljena ga. Tanč,

mene pa zanima, ali je normalno, da se hoče moja 3 mesečna punčka zadnji teden dojiti na eno uro? Je to zaradi vročine? Prej sva se dojili na 2 uri, ponoči pa samo 1x. Sprašujem pa zato, ker že od rojstva kar dobro pridobiva na teži (več kot 1kg na mesec). Poskušam ji tudi dajati vodo po žlički, pa je vse skupaj bolj hec. Ko sem pa ravno že omenila pitje po žlički, me zanima še to ali dojenčki refleksno odprejo usta, ko se jih dotaknemo z žličko, ali jih odpre, ker jih želi odpreti?

Hvala in lp,

Leja

Spoštovana leija,
verjetno je v tej vročini tudi žejna, ampak tem dojenim otročkom enostavno ne donkne, da se lahko odžejajo drugače, kot na dojki. Če vas ne moti, se kar dojita, saj je to zanjo najboljše. Če pa je zelo utrudljivo, ji vsekakor po 2 urah ponudite otroški nesladkan čaj ali prekuhano vodo.
Otroci imajo res iskalni in sesalni refleks, takoj, ko vzdražimo usteca, jih odprejo in začnejo sesati.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spoštovani,
jaz bi kar tukaj dodala moje vprašanje oz. prošnjo za nasvet. Pri prvem pregledu moje punčke (enem mesecu) je pediatrinja rekla, da se je punčka skoraj preveč zredila (iz 3080 na 4400) čeprav je samo dojena. Svetovala mi je da naj ji kar večkrat ponudim vodo oz. nesladkan čaj. Tukaj pa nastane problem saj kot ste že napisala, tudi moji ne potegne, da se je odžejala in želi po tem še takoj dojko. Mislim, da jo z dodajanjem vode še bolj “razdražim” in potem postane še bolj željna dojenja.
Imate kakšen pameten nasvet? (Verjetno bo bolje, da ji ne ponudim nič? Kaj pa teža?)
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni, majam,
punčka se je morda malce preveč poredila, ampak še vedno je povsem na normalni teži. Dejansko, če pogledate, da je pridobila 1320 g je to precej, če pa pogledte, da je bila s porodno težo malo nižje, je sedaj malce nad sredino po enako starih dojenčkih. Če ne želi tekočine in se želi dojiti, potem drugega kot dojiti pač ne preostane. Po moje se vidve kar dojita, materino mleko je hrana IN pijača.
Saj ne morete nič, če se želi dojiti, vode pa ne mara.
Če bo v starosti 2 mesecev tehtala okoli 5300-5500, bo vse normalno.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close