Dojenčica se noce vec kopati
Lep vroč poletni pozdrav vsem!
Pa ravno sedaj, v tej poletni vročini je moja 3-mesečna lubika ugotovila, da se ne mara več kopati. Do pred cca. 10 dn nazaj je bilo vse OK; z možem sva jo kopala (bolj “splaknila” kot kopala) vsak večer, s šampončkom enkrat na teden. Bila je videti kar zadovoljna. No, potem pa, kar naenkrat, pri slačenju je bilo še vse OK, ko pa sem jo dala v vodo, vrišč in jok. Temeperatura je bila garantirano enaka kot vedno, to je okoli 35 stopinj. Mislila sem, da je že lačna, utujena ali karkoli drugega, pa sem jo hitro vzela ven. Pa je bilo naslednji dan isto, čeprav sem jo nahranila pol ure pred kopanjem. In sedaj se to ponavlja vsak večer. Smeji se pred slačenjem, joka, ko jo dava v vodo, dobre volje spet postane, ko je zavita v brisačo. Porka duš, pa ravno sedaj, ko je tak vroče in ko jo resnično morava vsak večer umiti. Ima kdo kakšne podobne izkušnje, nasvet, predlog?
Lep pozdravček vsem,
Lenčka
To se je zgodilo tudi nam, pri približno isti starosti. Trajalo je 3 tedne (s tem, da sem sina takrat kopala samo 1x na teden, ostale dni pa še s krpico). Po mojih dognanjih je pri nas šlo za temperaturo vode. Bila je za stopinjo, največ dve pretopla (35) in se mu je ful zamerlo. Čim je začutil vodo – jok, midva pa panično hitela umivat glavo in ostalo, tako da je bilo podobno katastrofi. Ampak, ker se vse stvari sčasoma uredijo, se je tudi to in tudi pri vas bo tako.
Mogoče je tudi kakšno obdobje. Poskusi s hladnejšo vodo – s tem, da je sedaj taka vročina.
Pa lep pozdrav, V.
Ja, pri nas je bilo enako. Prej je uživala v vodi, kar naenkrat pa histerija. Ker sem pristaš kopanja vsak večer sem vztrajala in zamenjala banjico. Prej smo uporabljali klasično, še tako od očija, (joj, kako me je bolel križ 🙁 …), potem pa smo si od kolegice sposodili takšno, v kateri otrok leži kot v stolčku. In glej ga šmenta, tamala spet uživa 100/uro, mene pa nič več ne boli hrbet :), samo pozor! Ker v banjici otrok leži, ne more biti ne vem kako aktiven. ( Tako, kot če sedi v stolčku). Past je v tem, da je naša povezala kopanje z “lenarjenjem” in sedaj tudi v bazenu ( na tečaju) lebdi v Fredovem obroču kot kakšna upokojenka v toplicah in uživa. Pri drugem bomo že vedeli…
Lp Nataša
Tudi pri nas je bilo tako in mislim, oziroma sem prepričana, da je bila voda rahlo pretopla. Zdaj je zunaj vročina in tudi nam velikim ne paše več topla voda, vsaj po sebi sodim tako. Naša tamala (leto in pol) je rekla, da voda “peče” in se me je z vsemi štirimi primila, da je ne bi dala v banjo. Potem pa sem začela dajati bolj mlačno, na prvi dotik skoraj hladno vodo (ne vem po stopinjah, najboljše čutiš, če se greš zraven kopat še ti) in ji rekla, da naj s prstkom potipa vodo, če še peče. Od takrat je vse OK, se pa še dostikrat spomni in vpraša: “Kaj peče?”
Živjo Lenčica!
Mislim, da se ta problemček da rešiti. Glede na to, da imam sama sedaj enoletno hčero, sem bila lani ob tem času na istem. Rešitev: kot prvo sem znižala temperaturo vode na cca. 30 stopinj. Potem sem ji kupila igrače za v vodo (didaktično). Ko pa sem videla, da mogoče to ne bo 100 procentna rešitev, sva se z partnerjem odločila, da se bo Anja tuširala skupaj z nama. Zato ti svetujem, da se vajina punčka tušira z enim od staršev, drugi pa jo nato uredi do konca. Samo poaničariti in komplicirati ne pa bo stvar rešena. Če še potrebuješ kakšen nasvet, ti lahko pomagam. Prisluhni otroku, pa bo. Veliko sreče