Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija dojenčica noče piti

dojenčica noče piti

Pozdravljeni,

imam 5 in pol mesečno hčerkico, dojiva se še vedno polno, počasi se navajava na sadne in zelenjavne kašice. Nekako ji najbolj ne tekne ne eno ne drugo, ampak počasi se bo navadila. Lepo se razvija, pri 4,5 mesecih je imela 7300g in 61,5 cm. Malo me skrbi, da pa noče sploh ničesar piti, ne čaja, ne vode, poizkusila pa sem ji dati tudi sok frutek, vendar noči in noče. Sedaj , ko se bližajo vroči dnevi me malo skrbi. Dojiva se vedno, kadar želi, tudi po sadnem obroku.Poizkusila sem tudi z menjavo stekleničke, pa ni uspeha. Ali menite, da z dojenjem dobi vega dovolj?

Lepo vas pozdravljam in se vam zahvaljujem za odgovor.

LP,*mamuška*

Dobro jutro, *mamuška*,
velikokrat vidimo, da polno dojeni otroci nočejo piti dodatnih tekočin in po smernicah pedaitrov pediatrične klinike dodatne tekočine dojenim otrokom tudi niso potrebne.
Z dojenjem dobijo vso potrebno hrano in tekočino. Otroci, ki jim dodajamo mlečno formulo s prilagojenim razmerjem beljakovin in ogljikovih hidratov bi vseeno potrebovali kakšno dodatno tekočino (in jo tudi pijejo, če jo ponudimo), če pa je še kakšen revčekj, ki mora uživati kravje mleko tako majhen, pa absolutno potrebuje dodatno tekočino, saj ni teliček in ne potrebuje tako veliko beljakovin.

Kot rečeno, če noče piti, mu sicer ponujajte (najbolje prekuhano in ohlajeno vodo), vendar si ne belite glave s tem. Tile dojeni otroci celo še v drugem letu manj pijejo, potem pa se zadeve normalizirajo. Če lepo lula in je urin svetle prozorne barve, je vse v redu.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

pozdravljeni,
ravno sem prebrala vas odgovor in bi imela podvprasanje glede vode.
Ker bom prvic mamica pac ne vem; ali je potrebno vodo vedno prekuhati? Ali iz pipe vsebuje prevec……cesa?
kako pa je s cajem, ali mora voda dolgo vreti predno ga dodamo noter, ker za odrasle menda niti ni dobro, ce voda cisto zavre……

hvala in brcike

Spoštovana maksa,
vodo prekuhavate (oziroma prevrete) do 6. meseca, nekateri prekuhavajo še dlje. Nekateri pa sploh nikoli. Ker nekako vse otrokom steriliziramo (stekleničke, dudice …), potem je najbrž kar v redu, da tudi vodo prekuhamo. S tem odstranimo samo morebitne bakterije, drugih snovi (ČE!!! bi npr. bila voda onesnažena s pesticidi, težkimi kovinami, ipd.) pa ne.
Če pripravljate čaj, je dovolj, da voda zavre. Sicer nekateri še svetujejo, naj vre 5 minut. Meni se to zdi kompliciranje. Če so v vodi slučajno kakšne bakterije, bodo itak pocrkale do 100 stopnj, v kateri voda vre. Če pa so katere druge, bolj odporne proti vročini, pa jih tudi 5 minutno vrenje na 100 st. ne bo pobilo. Tako, da ne komplicirat. Voda zavre, morda 1 minuto, čaj notri, pa je. Če boste sladkali (pa raje ne), potem mora sladkor prevreti (torej v hladno vodo, vre 1 minuto).
Za odrasle je morebiti bolj zaradi dobrega okusa čaja in to pravega.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close