dojenček “stavka”
Živjo !
Vem, da Karmen ni, a vseeno se mi bo morda oglasila kakšna mamica, ki je uspešno rešila podoben problem. Naš mali Miklavž ( 6 mesecev) se je odločil da mu hrana po žlički tekne dosti bolj kot mleko. Je moj tretji otrok, tako da dojenje obvladam, mleka je dovolj, nikoli ni bil len za sesanje, ravno nasprotno, pravi požeruh. Odkar pa jeva tudi pravo hrano je problem. Imava zajtrk, kosilo in večerjo po žlički, vmes pa se dojiva. Ampak tudi če je lačen ( vem, da je ) enostavno noče pojesti celega obroka, ampak gleda naokrog, se pogovarja z mano, steguje ročice in me poskuša zgrabit za lase…, tudi če odstranim vse moteče dejavnike ni nič bolje. In ugotovila sem, da je včasih proti večeru siten tudi zato, ker je lačen, noče dojke, kot da bi vedel, da ga čaka nekaj boljšega. Edino ponoči še nekako gre, in poje cel obrok, ker nikoli ne počakam da se čisto prebudi, ampak ga nahranim napol v snu. Glede na to, da je še majhen in še rabi mlečni obrok, ne vem kaj naj še storim, da bo spet vzljubil mleko. Ne bi rada, da je to začetek konca, ker včasih tako malo poje, da si potem mleko stiskam, da ga ne bi začelo zmanjkovati. In zdi se mi res neumno, da bi mu morala potem dajati adaptirano mleko, ko pa sem imela svojega vedno dovolj.. Sicer je zdrav zadovoljen dojenček, s porodno težo 4330g, zdaj jih ima že čez 8 kg, čeprav ni debel, ker je tudi velik; sicer kot sem rekla pravi požerušček, poje cel velik kozarček Frutka, ko pa se je treba dojiti pa je spet križ…
Vse ki ste imele podoben problem, če imate kakšen nasvet bo dobrodošel.
Vsem želim uspešno dojenje in lep podravček
Suza