Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dojencek se prevec redi?

Dojencek se prevec redi?

Spostovana zdravnica Tanc!

Ker bi rada naredila le najboljse za otroka se obracam na vas. Na forumu sem nasla temo s podobno tezavo ter sem se poskusila ravnati po vasih navodilih, ki ste jih dala tej gospe, in sicer da se njen dojencek, ki je bil takrat star 9 mesecev prevec redi zaradi premalega unosa GH in prevec popitega mleka kar je pri njenem dojencku bilo cca 900-1100 ml cez dan ter par gr GH. Moj dojencek je ravno danes napolnil 7 mesecev in 1 teden, GH sva pa
midva zacela uvajati nekje pri polovici 5ega meseca. Zelo lepo je sprejel in je jedel razlicno zelenjavo, zitarice ter tudi piscancje meso v kombinacijah, ki seveda njemu odgovarjajo, saj drugace noce jesti. Dokler nisem zasledila tezavo tiste gospe je ta mali imel 2 obroka GH in je tudi spil nekje od 850 ml mleka pa tudi do 1100 ml tekom dneva in ponoci skupaj ter 100 do 250 gr max GH. Z novo metodo hranjenja sem zacela 12.5. kadar je tudi bil lep dan tako da je vse potekalo tako kot bi moglo: zjutraj in zvecer mleko vmes pa GH in sprehod. Zadnja dva dneva se je vreme spremenilo tako da nisva imela moznosti iti ven in se je dojencek zelo spremenil tako da ga hranim skoraj vsako uro po malo in mi na koncu uspe z velikim naporom vanj spraviti okrog 400 gr GH. Nisem sigurna a je taksen ker pogresa mleko ali zato ker ni bil zunaj; danes recimo je od 17:00 do 19:00 pojedel 190 gr riza z hrusko( kar je najboljsi primer od vsega v teh treh dneh) potem sem mu za nalasc ponudila se steklenicko 150 ml in je celo spil kar me je zelo presenetilo in me je strah da ne bom zaradi “bulanja” hrane dosegla kontraucinek in bi se se bolj zredil. Uglavnem tako kot sem rekla upostevam vasa navodila in mu kuham sama bio izdelke: malice so sadne kasice kosilo pa konkretno meso zelenjava in ogljikovi hidrati, drugam ne dodajam ne mascobe in ne OH. Teza je v posvetovalnici 23.4 bila 9.110 in dolzina 68..Sedaj na nasi tehtnici kaze da je tezek preiblizno 9.7. Cez dan vsega skupaj dobi okrog 800 gr tj in GH in mleka tako da se ponoci se zbuja 1x ali 2x..Toliko je pojedel in popil prej in toliko dobi tudi zdaj od kar imamo novo metodo in moje koncno vprasanje je a je mozno da se zbuja ker cez dan ne dobi svojih 1050(kar se dobi takrat ko pristejem nocne obroke), saj me je strah da ne bi s tem ko bi mu probala dat 500 ml mleka za spitcez dan ter okrog 550 GH dosegla nasprotno in bi se on vseeno zbujal in bi v tem primeru seveda pojedel veliko vec kot bi pa sicer ce se ne bi s tem ukvarjala. Pozabila sem omeniti da je prvih 6 mesecev bil dojen. Se opravicujem na dolgem postu ampak ne vem kje bi drugace poiskala nasvete. Zahvaljujem se ker obstajate na tem forumu, saj so eni nasveti zlata vredni.

Hvala se enkrat in lep pozdrav!

7 mesečnik še nima nadomeščenih 3 obrokov z GH in količina mleka je še primerna, torej od 500 pa tudi do 750 ali več ml. Pomembno je tudi vedeti, da nismo vsak dan enaki in tudi mi en dan jemo manj ali drugače, druge dni pa več in spet drugače. Dojenčki niso nič drugačni. Kakšen dan več, kakšen dan manj. Kakšen dan spet bolj na mleku, nato spet več GH. Opazujemo, če je otrok zadovoljen, zdrav in primerno napreduje. Težave, ki trajajo dan, dva ali tri in se ne nadaljujejo v nekaj dolgotrajnega, običajno izzvenijo in otrok je spet takšen, kot ga poznamo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close