Najdi forum

dojenček ne kaka

Ker sem prebrala že veliko koristnih napotkov, se obračam na vas. Moj sin, ki jestar 5 tednov že 4 dni ni kakal. Kaj predlagate?

Hvala za nasvet! jasmina

baje je to pri dojenih otročkih čisto normalno, tudi če ne kakajo deset dni. Moj (4,5) ima kar pogosto takšnele premore. Na začetku je imel zato več vetrov, zdravnica pa mi je ravno za tak primer predpisala laktozo, ki jo vmešam v kamilični čaj. Otroku dam žličko ali dve in čakam. Navadno se pokakaka v dnevu ali dveh. Če bi trajalo dalj časa, pa le pojdi k pediatru, morda bo pomagal s svečko.

Veliko uspeha, neja

z ušesno palčko mu namazi malo kreme ( za ritko ) v ritko, pa čisto nezno. Pomaga pa lp

Zelo je važno ali je otrok dojen.Pri dojenih to ni nič nenavadnega tudi do 14 dni.Jaz imam tri in dva sta imela tudi tako,da nista kakala bila pa sta dojena in zdravnica mi je rekla,da ni nič hudega,da verjetno vse porabita.Lp

Tudi naša ni kakala 10 dni pa je rekla zdravnica, da ni panike, da je to pogost pojav pri dojenčkih in da se bo že pokakala, ko bo čas za to in se je!

LPT

Oj Jasmina!
To je še v mejah normale za dojene otroke. Ničesar ne dodajaj posebej NE laktozo za tako majhnega otroka. Nobenih palčk in mazanje ritke v ta namen. Ko bo čas se bo dojenček pokakal. Pusti času čas.

Lep pozdrav Tebi in tvojemu sončku,
Jana

Meni je zdravnica svetovala kamilice. Te res ne morejo nič škoditi, so čisto naravne.
lp

Rada bi vedela, zakaj ne laktoze. Predpisala mi jo je zdravnica, zato me pač zanima. Hvala, neja

New Report

Close