dojenček “meče” ven koleno
Hčerkica je stara osem mesecev, normalno razvita.
Pri sedmih mesecih je začela s pokanjem sklepa kolena na eni nogi – sklep ji prav preskoči in poči. To izzove sama, ponavadi, ko je vznemirjena; zaspana, lačna … Ni videti, da bi jo to kakorkoli bolelo. Teh “izmetov” kolenčka je dnevno čez 100, zato me začenja skrbeti, da ne bi bilo kasneje posledic. Pediatrinja me je sicer pomirila, da to verjetno ni nič takega, vendar menda tudi še ni slišala za ta problem.
Kakšne podobne izkušnje? Hvala!
Potem mogoče vprašaj ortopeda. Če boš sitnarila te lahko dajo na rtg. Pač sama preceni koliko je sevanje škodljivo, v zameno za tvoje mirno spanje.
jaz bi zaupala zdravnici, ki ti je rekla,d a najbrž ni nič hujšeha. Bi pa z njo podebatirala… Beseda najbrž ni nič hujšega npr meni ne bi prav nič pomagala. Naj pove … kaj misli o tej zadevi, naj razglablja pred tabo.
Eni mojih punčk je tudi tako pokalo. pediatrinja tud ni kaj posebno odreagirala, je pa povečala dozo D3 na max in opozorila, da če v kakem mesecu ne bo bolje, da bo šel otrok na preiskave. Je bilo bolje. Je pa zdaj po nekaj letih to punčka, ki ji že po naravi malo bolj “pokajo” sklepi, kot je običajno.
A veš, da ne vem več. Dozo je kar podvojila, morad iz 2 kapljic na 4? Tam nekje do leta in pol je pediatrinja predpisovala, tako da so zdržale do leta in tričetrt. Potem sem še sama čez celo zimo kupoval in dodajala. Saj kot berem, bodo zdaj do 15 leta ali tam nekje predpisovali D vitamin … tako da ob naslednjem obisku pediatrinji kar omenim. Sicer jim bom dajala od oktobra do marca.
tudi mojemu sinčku je začelo pri 5 in pol mesecih metati koleno iz sklepa
najprej nisem vedela ali je kolk ali kaj drugega, tudi njega nič ne boli, je pa to bolj neprijetno za nas ko poslušamo poke.
Bili smo na pregledu pri 2 pediatrih, rekli so da so kolki ok- takrat še nismo uspeli določiti mesto
izpaha
Danes imava ultrazvok kolkov in upam da bodo preskok videli tudi ortopedi in mi kaj svetovali
Upam da se stvar uredi
Znima me ali se je pri vas lilijanca to uredilo in na kak način- s povečano dozo vitamina D?
hvala za odgovor
vsem ki ste imeli podoben problem pa prosim za kak komantar