Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja dojenček-krema za sončenje

dojenček-krema za sončenje

katero kremo uporabljate za dojenčke- naš je star 4 mesece, te dni sva bila vsak dan po več ur zunaj, nisem ga namazala in zdaj ima kar precej rdeča lička. se mi zdi, da je za zagorelo polt pri tako majhnem le prezgodaj.. kaj naj nabavim?

Jaz pozimi uporabljam Nivea Baby Wind&Wetter Creme,
poleti pa Nivea Baby Sonnen-Creme (faktor 30).

Na zimski piše, da je za ekstremni mraz, na “poletni” pa sem ravnokar prebrala, da naredi na koži filter in ne prodre v kožo, kar priporočajo za dojenčke do 1. leta starosti.

jaz ga mažem samo z riboderminom in je super.Za tako majhnega se mi ne zdijo priporočljive kreme za sončenje,čeprav proizvajalec navaja da so.Poglej sestavo krem(sama sintetika-kemija).Počakaj na poletje,takrat bo vaš malček večji,sonce močnejše in takrat kupi kakšno natur kremo za sončenje.Tako ali tako ne sme biti izpostavljen soncu.

Nikar s faktorji višjimi od 30 – tam je sama kemija, čeprav piše, da so posebej za otroško kožo. Ne verjet. Višji ko je faktor, več je sredstev notri dodanih, ki lahko dražijo nežno dojenčkovo kožo – torej povzročajo alergijo. Stopnja zaščite je pa pri 30 in 45 skoraj ista – enkrat 99%, drugič pa mislim da 99,5%.

Malo dvomim, da so vse te kreme za sončenje primerne za dojenčke. Meni osebno ne pašejo in se z njimi ne mažem – če pa jih uporabljam dobim polno majhnih izpuščajčkov, ki srbijo ko nori. Dojenčka pa še čakamo, tako da takih izkušenj še nimam.
Jaz uporabljam doma narejeno olje – v olivno olje namočeni zeleni orehi, v stekleni posodi nekaj dni na soncu, da spremenijo barvo. Če pa tega nimam pa kar v olivno olje namočene arnike.

lp, R

Jaz sem dala ta tanko pleničko čez voziček, če mu je sonce sijalo na kožo. Se mi je zdelo bolje, kot kreme.

jaz imam kremo vichy, faktor 60 in je bila super poleti, res pa je, da je kar draga.

New Report

Close