dojenček-krema za sončenje
jaz ga mažem samo z riboderminom in je super.Za tako majhnega se mi ne zdijo priporočljive kreme za sončenje,čeprav proizvajalec navaja da so.Poglej sestavo krem(sama sintetika-kemija).Počakaj na poletje,takrat bo vaš malček večji,sonce močnejše in takrat kupi kakšno natur kremo za sončenje.Tako ali tako ne sme biti izpostavljen soncu.
Nikar s faktorji višjimi od 30 – tam je sama kemija, čeprav piše, da so posebej za otroško kožo. Ne verjet. Višji ko je faktor, več je sredstev notri dodanih, ki lahko dražijo nežno dojenčkovo kožo – torej povzročajo alergijo. Stopnja zaščite je pa pri 30 in 45 skoraj ista – enkrat 99%, drugič pa mislim da 99,5%.
Malo dvomim, da so vse te kreme za sončenje primerne za dojenčke. Meni osebno ne pašejo in se z njimi ne mažem – če pa jih uporabljam dobim polno majhnih izpuščajčkov, ki srbijo ko nori. Dojenčka pa še čakamo, tako da takih izkušenj še nimam.
Jaz uporabljam doma narejeno olje – v olivno olje namočeni zeleni orehi, v stekleni posodi nekaj dni na soncu, da spremenijo barvo. Če pa tega nimam pa kar v olivno olje namočene arnike.
lp, R