Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Dojenček- ali je to morda alergija?

Dojenček- ali je to morda alergija?

Pozdravljeni,

Vesela sem da se je odprl tudi forum na temo alergij, kajti tudi sama občasno dobim kakšno alergijo, sem pa tudi alergična na nikelj.

Zdaj pa vprašanje. Imam dojenčka starega skoraj 7 mesecev in predvsem po rokicah je dobila (največ po hrbtni strani) take flekce, čisto suhe kože in nekaj časa so bili še rdeči – sploh po kopanju. Zdaj jo mažem 2x dnevno s hladilnim mazilom in se je stanje malo izboljšalo. Ali je to morda alergija? Če jo srbi ne vem ker mi ne more povedati, razdražljiva ni nič bolj kot ponavadi, kopamo jo zdaj veliko bolj poredko, včasih smo jo vsak dan.

Hvala za odgovore.

Ps. klicala sem pediatrinjo in je rekla samo naj jo mažem s hladilnim mazilom. Če ne bo bolje naj jo pa pripeljem. Zdaj je minilo že nekaj dni, stanje se počasi malo izboljšuje ampak še ni dobro. Kaj misite kaj naj storim?

Lp,

Daya

Odkrivanje alergij je detektivsko delo…he, he…
Glede na tvoj opis, je čisto možno…In če se pojavi predvsem po kopanju, preveri milo, ki ga uporabljaš in ga mogoče zamenjaj s kakšnim manj agresivnim, isto velja za kremo, če ga po kopanju namažeš…pri koži je možnost reakcije tudi na pralni prašek, lahko pa je tudi hrana…

Ampak pri takšni reakciji, kot jo opisuješ, najbrž ni kaj hujšega…Upam…

Čisto na podlagi svojih izkušenj, saj sem pri naši punčki v dveh letih videla že vse (razen najhujše-tok, tok) reakcije…

Srečno in čim manj težav…

😀

Če se stanje ne slabša, jo še naprej maži s hladilnim. Jaz bi vztrajala še kakšna 2 tedna, potem pa šla do pediatrinje.

Moj bo star 10 m in je prvič dobil take fleke 3 m na rokicah in nogicah. Pri 7. mesecih smo jih odpravili z Elocomom. Po enem mesecu pa so se spet pojavili, tokrat na prsih in trebuščku, dobili napotnico za alergološko testiranje, kmalu potem pa so kar sami od sebe izginili.
Mislim, da je bilo prvič vzrok milo od Johnsona, ki smo ga potem nehali uporabljat in se fleki niso razširili. Zdaj, drugič, ko so izginili, pa nimam pojma. Mogoče hrana. No, mi čakamo na maj, ko gre mali na testiranje. Medtem ga mažemo s kremo Trixera in namilimo 2x na teden z milom od Bubchena.

Če ji ugaja kopanje, jo kopaj, le mila ne uporabi vsak dan, ampak 1x ali 2x na teden. Baje so mila kot Johnson in Nivea velikokrat vzrok alergije. Tako sem slišala od pediatrinje.

asja, kakšna krema je Trixera? Naš dojenček je star 8 m in se tudi z Elocomom enega flekca ne moremo znebiti. Ker je to precej agresivna krema bi rada uporabljala kakšno bolj milejšo kremo.

lp

katarinca

Za alergije pri dojenčkih priporočam da najprej probate z neagresivnimi kremami in mleki kot jih ima npr. švicarski Just: slezenčevo mleko pa kopeli, kamilica kopel , pa tea tree krema, sivka … ognjič , predno greste na kak elocom ki stanjša kožo. Sicer pa opažam da mlade mamice Just že precej poznajo.

Meni je dermatologinja svetovala, da naj dojenčice ne mažem z nobeno kremo, razen s hladilnim mazilom, saj je v vseh ostalih kremah ogromno kemije (konzervansi, dišave).

Helena

Helena

Trixera je kolekcija od kozmetike Avene. Dobi se v lekarni in je priporočljiva za zelo suho kožo, občutljivo kožo in za tiste, ki imajo atopični dermatitis, ekceme, itd. Nam jo je, priporočila pediatrinja. Je kar draga, mislim da okrog 3.000 sit. Uporabljajo jo lahko odrasli in dojenčki, je za kožo po telesu in obrazu.
Prosi v lekarni za testerje in knjižico od Avene.

Mi smo se 4 mesece neuspešno borili z neagresivnimi kremami in kopelmi(hladilno mazilo, bepanthen, hladilno mazilo z olivnim oljem, linola fett kopel…), pa žal nismo uspeli. Na koncu smo se v nekaj dneh z Elocomom rešili flekov.
Da pa v prihodnje ne bi bilo treba uporabljati Elocoma in podobnih agresivnih sredstev, gremo na testiranje. Upam, da se bo pokazalo na kaj ima alergijo.

enako vam svetujem kot RINA 9, najprej vse naravno ampak res naravno, ne le na emabažah ampak tudi v vsebini. JUSTOVI izdelki so res fenomenalni, mi uporabljamo ogromno stvari in smo zelo zadovoljni.

Le pozdrav Daya.

Mislim, da imamo mi enake težave. Naša 9mesečnica je pred 2 meecema prvič dobila izpuščaje, ki so se začeli pojavljati najprej po zatilju in zunanji strani rok, nato po zunanji strani nog. Ves čas je imela tudi zelo suho in rdečo kožo na licih. Ti izpuščaji so izgledali kot kakšni lišaji zelo suhe kože, z rahlo obrobo. In sedaj čakamo na rezultate alergološkega testiranja krvi. Sama še dojim, zato sem že en mesec na dieti brez mlečnih izdelkov in jajc. In v tem času je dobila izpuščaje samo dvakrat. Enkrat po koruzi, za drugič pa še ne vem kaj jih je sprožilo. Gosto hrano ji uvajam zelo počasi, še vedno vsako novo stvar vsaj štiri dni, preden grem na naslednjo. Poleg tega še vedno ne je jedi z glutenom, mlečnih izdelkov in rumenjakov. Upam, da bodo izvidi kaj kmalu in da bomo izvedeli kaj jo muči…

Pozdravček.

[url=http://lilypie.com][img]http://bd.lilypie.com/ZdRyp2/.png[/img][/url]

Porsy,

pri nas so zelo podobne težave (na testiranju še nismo bili). Pediatrinja mi je zaenkrat omejila mleko in jajca, mlečne izdelke pa naj bi lahko jedla. Vendar se je hčerki naslednji dan, ko sem jedla skuto, spuščaj zopet pojavil. Torej, bom črtala z jedilnika tudi mlečne izdelke. Zanima pa me, ali pri omejtivi jajc pomeni, da ne smem jesti tudi majoneze, testenin in ostalih stvari, ki so v bistvu predelana živila, vendar vsebujejo jajca. Zdi se mi, da za zajtrk res ne vem, kaj pride še v poštev. Salame tudi niso dobre za otroka. Torej, kaj ostane?

Pediatrinja mi je sedaj tudi rekla, da naj hčerki dajem jesti le korenček, jabolko in banano. Stara pa je bila 1.3. 8 mesecev in se mi zdi kar malo premalo, da je samo to, od kje bo dobila razno razne sestavine?

Mi lahko, prosim, še napišeš, kako izgleda to testiranje s krvjo. Tudi nam je rekla pediatrinja, da nas bo mogoče dala na to testiranje. Zakaj pa eni opravljajo test, kjer otroka pošpikajo in mu na kožo dajo različne sestavine in po reakciji vidijo, na kaj je alergičen. V čem se razlikujejo testi?

Joj, sem te pa zamorila, a:-)

Helena

Helena

Evo mene.

Pravkar sem govorila s pediatrinjo. Rezultati krvnega testiranja ne kažejo nič (testirana je bila na mleko in jajca). Pediatrinja je rekla naj ostanem na dieti in tudi hčerki naj ne dajem nič mlečnega in jajc. Vse kar je vedela povedati je to, da bo ob enem letu hči cepljena pod nadzorom (ker je možnost alergije na jajca).

In kaj zdaj?? Kako naprej?? Sploh mi ni več nič jasno. Do kdaj dieta, zakaj dieta, če testiranje ne kaže alergije?? Sama vprašanja, ne vem pa na koga se naj obrnem z njimi. Očitno kožno testiranje ne pride v poštev (testirali so namreč tudi celokupna protitelesa in ni bilo videti nič). Tudi sama ne vem, kaj naj sploh jem (če si na dieti ne smeš jesti ničesar kar vsebuje mlečne snovi ali jajca – tudi margarina, testenine, itd.). In kaj naj dam hčeri?

V glavnem, če kdo ve ali pozna koga, ki bi mi lahko pomagal s kakšnim strokovnim nasvetom, lepo prosim za informacije…

Ne vidim druge rešitve problema, kot da zdaj, ko je brez izpuščajev začnem jesti npr. mlečne izdelke, pa bomo videli.

Lep (malce slabovoljen) pozdrav

[url=http://lilypie.com][img]http://bd.lilypie.com/ZdRyp2/.png[/img][/url]

Pozabila sem napisati še to, da sem po dveh tednih diete (ki sem jo začela sama in ne po nasvetu pediatrinje, ona je namreč rekla, da so izpuščaji posledica alergije na netke na oblačilih), ko so izpuščaji povsem izginili, poskusila jesti jajca. Prvi dan sem jedla krofe, drug dan dve pečeni jajci z gobami in še piškote. Pa ni bilo nič!! Nobenih izpuščajev.

Helena – otroku vzamejo kri iz žile za eno polno epruveto in je kar hudo (treba ga je močno držat, da se ne premakne) ampak to itak hitro pozabijo.

Jaz sem že povsem zmedena in sploh ne vem kaj naj. Kaj če sploh ni hrana?

Bo že bolje…

[url=http://lilypie.com][img]http://bd.lilypie.com/ZdRyp2/.png[/img][/url]

Meni so zaradi alergije na jajca in mleko prepovedali:
kravje in kozje mleko, siri, skute, smetana, namazi, pudingi, , maslo, vso margarino, rastlinsko olje, jagode , breskve, hruške, vso lupinasto sadje, industrijsko pripravljene marmelade in kompote s konzervanxi, multivitaminske sokove in sokove s konzervanci, svinjino, morske sadeže, vse mesne izdelke- salame, kobase, paštete, hrenovke, suhe salame, pršut, beli kruh in pekovsko pecivo in vsa industrijsko pripravljena živila.

ostane nekaj mesa, gea margarina brez mleka v prahu in lecitina, 100% sončnično in olivno olje, doma vložena sadje in zelenjava in doma pečen kruh, sojino in riževo mleko, neoporečno sadje…

Ko greš v trgovino in bereš deklaracije vidiš da skoraj nič ne smeš – povsod je lecitin, pa mleko v prahu, tako sem že skoraj tri mesece na piščancu, krompirju in solati, zjutraj pa domača marmelada, zvečer pa jabolka..

Dieto, ki sem jo navedla sem dobila v alergološki in pediatrični ordinaciji dr. Plevnik- Voduškove v Ljubljani.

LP

katarinca

Ne razumem zakaj so jo testirali samo za jajca in mleko. So te pred testiranjem vprašali če kaj sumiš ali to kar sami določijo?
Midva se ne dojiva več, me zanima za kaj bodo mojega tamalega testirali.

Mene pa zanima, če je mogoče, da alergije izhajajo iz vseh mogočih cepiv, ki jih dobijo naši otročki. Tudi v cepivih so beljakovine in derivat živega srebra in.. Ne znam si odgovoriti in sem tudi sama ujeta v teh dermatoloških okovih.
Lep dan vsem skupaj!
Pia

Da, veliko preobčutljivosti izhaja v zvezi s cepivi, samo odkriti je težko. Pri mojem otročku je bilo ugotovljeno z Bicom metodo,da je bilo vzrok astmatičnega napada prav cepljenje proti TBC. Klasična medicina se žal ne poglablja v vzrok bolezni.
Lp Bina

Zanima me, če je to metodo Bicom opravil in potrdil zdravnik, ali je to bolj alternativno zdravljenje?
Lep pozdrav
Pia

Bicom terapija je alternativna metoda.
Lp Bina

Pozdravček vsem zaskrbljenim mamicam!

Po novem sem tudi jaz v krožku tistih, ki imajo otročka z alergijo (na uradne izvide testiranja še čakamo).

Tako kot Katarinca sem se po dodeljeni dieti (jajca, mleko in mlečni izdelki, poleg ostalih ‘tabu’ jedi in hrane za doječe mamice), ki so mi jo priporočili na Pediatrični kliniki, doma vprašala kaj sploh še lahko jem. Malo že raziskujem, vesela pa bi bila kakšnih receptov. Nekaj sem jih že našla na spletu…pa se kljub temu priporočam.

Rada pa bi tudi nasvet. Mojega dojenčka (starega 2,5 mesecev)
vsak večer masiram z olivnim oljem, potem pa kopam samo v vodi.
Na Pediatrični kliniki so mi odsvetovali masiranje z olivnim oljem, ker bojda zamaši pore. Pravilno naj bi bilo (kot gotovo že veste) kopanje 2-3 min samo v vodi (da se pore odprejo), ki ji naknadno dodamo olivno olje. In splet umivamo… Tako naj bi koža res posrkala toliko maščobe kot jo potrebuje.

Opazila sem, da mojemu dojenčku res ne ustreza olivno olje (zlasti po masaži z olivnim oljem fleki in izpuščaji zelo pordečijo). Toda s čim masirati??? Madeljevo olje je baje še menj ustrezno kot olivno.
Pomislila sem na Justove izdelke, ki jih sama s pridom uporabljam, vendar se mi zdita mandeljevo ali slezenčevo mleko se še preagresivno za kožo tako majhnega otročička. Priznam, da ekspirimentirala na njegovi koži še nisem, ker se boljim.

Vesela bom vaših nasvetov.

Apolonija

New Report

Close