dojenček
Pozdravljeni,
ker dr. Tanč ni, bi si dovolila Vas nekaj vprašati, če lahko.je sicer že veliko odgovorov na to vpr. sm mamice smo panične:)
moji mami je danes na spolzkih tleh spodrsnilo, ko je v rokah držala našega 3-mesečnega dojenčka. ker sem bila zraven, se mi je zdelo, da je malega samo “položila” na tla. verjetno se je malo tudi udaril. tega jaz nisem videla, mamq pa v šoku tudi ne ve več, ali je padel al ga je bolj kot ne položila. po padcu je mali močno zajokal, ko sem ga dvignila je še jokal, v kopalnici sm mu malo zmočila glavico. potem sva ga dale na kavč. mali se je odzival, smejal, gledal igračko-ji sledil z očmi. potem sem ga nadojila in zraven dojke je kar spal. to je bilo ob 13. zdaj spi. buške ni za videt. pred pol ure sva z mamo gledale in ne vidiva nikjer kakšne buške.
na kaj moram biti pozorna? ko se je najedel, sem ga v spanju dvignila, da bi podrla kupčka. le-tega ni podrl. zdaj spi. ko sem ga obrnila, da bi videla če ima buško je malo zajamral in nazaj zaspal. ni se zbudil. ali je ta zaspanost nekaj, na kaar naj bom pozorna?kako naj reagiral popoldan? kaj naj spremljam? kako dolgo naj ga opazujem?
še eno vpr. jutri smo mislili iti na morje za en dan-slov.obala?ali to odsvetujete?
hvala za vaš čas
lp
Klavdy
Spoštovana Klavdy,
res mi je žal, da zamujam z odgovorom, a ni šlo prej… (naša intenzivna je spet polna).
Po vašem opisu sodeč ni bilo nič hudega, saj je dete takoj zajokalo in se ob vašem ujčanju hitro pomirilo. Prave poškodbe glave gredo praviloma z vsaj nekajminutno izgubo zavesti, tudi buške so zraven.
Zato kar lepo pomirite mamo in se jutri odpravite na morje, boste vsi uživali.
Srečno,