Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija dojencek

dojencek

Lepo pozdravljeni!

Prosim vas za odgovor, ceprav vem, da je tezko kar takole po opisu povedati kaj določenega.

Moj sinek je star pet mesecev in pol, ze vec kot en mesec pa opazam, da ima rdec popek. V zacetku sem ga pri vsakem previjanju cistila s palčko (imel je bele svaljke, vendar ne veliko). Pediatrinja je po povrsnem pogledu nanj rekla, da so najbrz glivice, naj ga mazem s kremo Canesten. Ker po 14 dneh ni bilo nič bolje, mi je predpisala kremo Lamisil, z njo sem ga mazala trikrat na dan skoraj mesec dni, pa ni bilo nic bolje. Pojavil se je se okrogel rdec madez v podrocju plenicke, malo nad lulčijem. Bil je zelo vztrajen, vendar je ta sedaj izginil, popek pa je se kar rdec. Patronazna sestra mi je dala sprej Bivacyn in rekla naj ga z njim naspricam dva do trikrat dnevno. To sem delala tri dni, a je bilo se huje, pojavile so se ranice in kraste. Zatop sem prenehala.

Popek ima globok in ozek, zato bi res lahko bilo pravo gojisce glivic.
Skrbi me, ker se noce pozdraviti. Sicer je zdrav, res pa je, da ima tezave s crvicenjem, zelo slabo spi, ker se prebuja zaradi crvicenja in vetrov.
Ali bi bilo mozno, da bi se to pojavljalo zaradi kaksne alergije (npr. na mleko)?
Ceprav se nisem preverjala ali je alergik.

Za kakrsenkoli nasvet vam bom hvalezna.

Spoštovani,

prosim ,odgovorite mi na vprašanja:

Ali je koža popka ves čas pordela, se sprememba spreminja, se veča, manjša, ali je to samo pordela lisa, ali je tipati tršo kožo, se lušči, srbi, peče, opažate izcedek, vlažnost, se otrk praska, kako se je sprememba pojavila.
Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close