Najdi forum

DOJEČA STAVKA…

…koliko časa traja, ker se mi že meša. Sploh ne vem več, kaj naj naredim najprej…poskusim podojit ali črpat ali pripravljat adaptirano mleko. Hvala za odgovore.

M.

Ponujam rešitev:

Ko spi, črpaj in potem samo na hitro zagreješ. Jaz sem, ko je bila sila, pogrela tudi v mikrovalovni. Sem pazila, da nisem pregrela in tudi vedno dobro zmešala.

Ali če to ne gre, ker je črpanje pač bolj težavno kot ne, pa imej pripravljeno prekuhano in malce ohlajeno vodo v termovki, da potem hitreje pripraviš mlečno mešanico,
vsekakor pa najprej in vedno poskušaj s podojem.

Ne obupaj. Mogoče pa je samo trenutno in bo minilo. Veliko potrpljenja ti želim.

Pipi+

V devetem mesecu se je en dan odločila za stavko. Kljub nenehnemu ponujanju in veliko truda z moje strani se ni dojila nikoli več. En mesec je potem se pila moje mleko iz kozarčka (flaške ni znala potegnit), potem se pa mami ni dalo več trudit in smo začele mešat adaptirano.

Nič nisi zapisala koliko je otrok star in ali se to pojavlja čez cel dan ali samo ob določenem času. Moj sin je tam okrog 4-ega meseca pogruntal, da se zvečer ne bi dojil in bi se le drl. Dojiti sem ga morala stoje, takrat pa je dojko sprejel brez problema. Ta faza je pri nama trajala cca. 2 tedna. Sedaj se dojiva čisto normalno (star pa je že skoraj 9 mesecev).

Upam, da boste čim prej premostili težave in čim uspešnejše dojenje.

Katja

Ja, tudi mi smo jo imeli.
Trajala je par dni. Bilo je pri 9 mesecih, ko je jedel tudi že drugo hrano. Ampak takrat ga še nisem želela nehati dojiti, zato sem si nekaj dni mleko stiskala in mu ga dajala po flaški. Čez mislim da 4 dni ga je minilo in zdaj – pri 21. mesecih sploh ne vem, kako bomo prenehali z dojenjem.
Mislim, da je bil pri nas glavni vzrok za doječo stavko izraščanje zobkov.

Star je 3 mesece in nima določene ure!

M.

Pa še to sem pozabila napisat…da moje mleko zavrača tudi po flaški in žlički, kot da mu ni dobro…nadomestek pa pomalca kot za šalo. V moji prehrani se ni prav nič spremenilo, res pa je, da se kljub dojenju zgleda moje telo pripravlja na menstruacijo.

Zanimivo, kot bi brala lastno pismo. Moja dojencica ima sedaj 5 mesecev in je tudi pri 3 mesecih sklenila, da ne bo pila mojega mleka. Meni se je mesalo od stalnega crpanja, prepricevanja, dojenja…… bila sem v navezi s pediatrom in mi je po dolocenem casu (ko se nismo nic poredili, ker pac nic nismo jedli) svetoval Milumil mleko, ”da ne bomo naredili vec skode kot koristi”, ki ga pije z najvecjim veseljem. Sem se pac sprijaznila s tem, ceprav mi se vedno ni jasno, zakaj je do tega prislo, ker sem prvega otroka dojila dolgo in brez problemov.

To je samo moja izkusnja, verjetno je vsak dojencek svoj primer.

Srecno!

Zaradi menstruacije in hormonskih sprememb se spremeni tudi okus mleka. Kaj pa če bi si poskusila namazati bradavice z lanolinom, ki se uporablja za zaščito bradavic. Mogoče bo pomagalo.

Kopirano s foruma “dojenje”

http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=2799&t=2752”
ah, ne znam narediti aktivne povezave.

Lp

Ines

>http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=2799&t=2752

http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=2799&t=2752

Tudi meni ne uspe nastaviti linka :((
Poskusim še zadnjič, mogoče pa tokrat bo

New Report

Close