Dohodnina – kaj če se zmotiš?
Pozdravljeni,
imam eno vprašanje glede dohodnine. Oče je skrbno izplolnil svojo dohodnino, ampak kasneje se je izkazalo, da le ni bilo tako skrbno … namreč pri olajšavah je znesek, ki bi sicer moral priti pod neke olajšave za zdravstvene namene (ne vem točno), je vpisal pod okence, kjer gre za razna umetniška dela itd. In to je seveda zelo narobe, če bi šli oni dejansko preverjati kakšne račune itd. o tem, kaj smo mi umetniškega kupili, pa seveda nismo nič. Ali takrat pomaga le “Oh joj, a smo se zmotili???” ali je to kako popravljivo? Se je za bati, sekirati?
Upam, da ne 🙂
Hvala za pomoč.
Twiggy
Ves, tudi meni se je ze pripetila zaradi premajhne pozornosti napaka in sem vpisala otroka v rubriko ( dusevno in telesno prizadet otrok…). In glej vragca, kako sem debelo gledala, ko so me pozvali na davkarijo, naj predlozim se odlocbo CSD o invalidnosti otroka!!!
Pa sem lepo prisla na razgovor, pogledala v svoj formular, se opravicila zaradi napake, precrtala, prenesla vpis v drugo rubriko in to brez problemov…Sem se se opravicila, ja….Ampak so mi dejali, da tudi ni greh se zmotiti! Predvsem pa brez panike! je rekel Svejk…
Lep dan se naprej in ne sekiraj se za to! LP