Pozdravljeni
stara sem malce čez 30 in me zanima, zakaj plačujem dodatno zdravstveno zavarovanje, če si ne morem priskrbeti zobozdravnika na koncesijo, tako kot sem lahko že pred časom storila za osebnega zdravnika? Vsi naj bi bili ,,zasedeni,, oziroma ne sprejemajo dodatnih pacientov, tisti pa ki še jih, je čakalan vrsta običajno 365 dni.
Zakaj je potrebno iti k privatnem zobozdravniku in ga plačati iz lastnega žepa?
Hvala
Pozdravljeni,
verjetno se boste strinjali z mano, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje nima ničesar s tem, da si ne morete priskrbeti zobozdravnika “na koncesijo”. Vprašanje bi bilo bolj smiselno usmeriti na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Izbira osebnega zobozdravnika je vaša pravica http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/1D31F8DE2E4E2A38C1256E8B004F2DC7 !
Sicer pa bi še omenil, da dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ne potrebujemo le za zobozdravnika. Zavarujemo se predvsem za nepredvidene dogodke oz. bolezni, ki se nam lahko pripetijo.
Pa da bi čim manjkrat uporabili vaše zavarovanje (in bili zdravi) vam želim.
Pozdravljeni,
nikakor se ne morem strinjati z Majdaaa.
Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ne pokriva le zobozdravstvenih storitev, ampak tudi vse ostale. Mislim, da ukinitev zavarovanja ne bi bila dobra rešitev.
Lep pozdrav,
Tudi mene zanima, zakaj so čakalne vrste za zobozdravstveni pregled tako dolge. Ali imate vi morda kakšno informacijo, kje se stvari zatikajo? Veliko okulistov je že pridobilo koncesije in če pomislimo, da ima že skoraj vsak takšne in drugačne težave z očmi, res nekako ne morem razumeti čemu takšna vrsta za zobozdravstvene storitve. Ali bi se morda dalo izbirati, za katere zdravnike bomo plačevali zdravstveno zavarovanje in za katere ne. Verjetno bi bila potem tudi premija nižja, če bi odšteli polovico stvari, ki jih plačujemo, pa jih v bistvu ne moremo koristiti. Ali se morda obeta kaj na tem področju?
utopist
Pozdravljeni,
vprašanja nisem najbolje razumel. Najprej omenjate zobozdravstvo, nato pa okuliste in težave z očmi. Na kaj se torej vprašanje nanaša?
Sicer pa pri dopolnilnih zdravstvenih zavarovanjih ne moremo izbirati, za katere zdravnike bi plačevali zavarovanje. Zavarovalnice imamo urejene poslovne odnose z vsemi izvajalci v javni mreži, ki imajo koncesijo. Drugače je pri dodatnih zdravstvenih zavarovanjih, kjer je praviloma nabor izvajalcev omejen.
Lep pozdrav,
Sem nova na forumu, vendar se mi zdi, da je bil zgornji post kot primer. Zobozdravnika potrebujemo zelo pogosto-no ja,eni več, drugi manj…podobno, kot okulista ali bolje rečeno oftalmologa. Tudi sledenjega eni potrebujejo pogosteje, drugi redkeje, ampak za razliko od zobozdravnikov, jih je morda več (?), ki imajo koncesije in so posledično čakalne vrste krajše. Zakaj torej prihaja do takšnih razlik?
Kakorkoli že, tudi mene zanima, ali se v bodoče obetajo kakšne novosti na področju dodatnega zdravstvenega zavarovanja (na splošno)
hvala
Pozdravljeni,
poskušal bom na kratko in preprosto odgovoriti, čeprav je tema precej bolj kompleksna.
Čakalne vrste niso odvisne od števila zobozdravnikov oz. okulistov s koncesijo, temveč od denarja, ki je namenjen za to dejavnost v obveznem zdravstvenem zavarovanju.
Dopolnilno zavarovanje pa ne zagotavlja novih pravic, ampak krije razliko do polne vrednosti storitve.
O spremembah se sicer govori v javnosti, sicer pa uradno nov predlog zakona še ni bil predstavljen.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
za lajše iskanje prostih zobozdravnikov (za izbiro osebnega zobozdravnika) ima ZZZS na spletni strani http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/EFF879224C35851EC12573DF002AB9A1
objavljene tabele s podatki o zasedenosti zobozdravnikov in zdravnikov.
Lep pozdrav