Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Dodatno zavarovanje B 5

Dodatno zavarovanje B 5

Pozdravček!

Do danes sem prebrala že veliko vaših izpovedi. Zelo draga reč je ta naša bolezen. Verjamem, da tako kot jaz, tudi vi porabite veliko denarja za raznorazne dodatke.
Mimogrede, ali poznate “dodatno na dodatno” zavarovanje, B 5?

Sama sem to kar pridno koristila, še kakšno leto nazaj. Kakšen je potek?
Greste k svojem zdravniku, poveste da imate zavarovanje B 5 (beli recept), s katerim potem dvignete zdravilo v lekarni. (preverite katera od “vaših zdravil” gredo na beli recept)
Sama sem to zavarovanje sklenila pri Adriatiku, kako je z drugimi zavarovalnicami, ne vem, preverite!

Vse dobro

Ana

Hvala, hvala za nasvet, nimam pa tovrstnih izkušenj.
Kaj pa drugi ?

Ana, kako se počutite na našem forumu; bi lahko rekli kar domače?
Lepo vas pozdravljam!

Veronika

POzdravljena,
Dodatno na dodatno zavarovanje res ne poznam, pa tudi tega kaj prinaša tovrsno zavarovanje.,,,,,,,,,če lahko prosim razložite, ker je res, da zmečemo kar veliko denarja za razne dodatke.Nisem pa razumela tega “beli recept”kako ste to mislila?
HVALA
Lep pozdrav
Smiljana

Še enkrat lepo pozdravljeni!

Naj moje pisemce najprej dopolnim. Uradno imamo obvezno zavarovanje, ali ne? Večina nas ima dodatno zavarovanje tudi. Zavarovanje B 5, ali “dodatno na dodatno”, pa lahko sklenete samo pri tisti zavarovalnici, kjer imate dodatno zavarovanje. Pa tudi ne pri vseh zavarovalnicah!

Imamo “zeleni” recept, imamo pa tudi “belega”. Zelenega vsi poznamo, belega pa zdravnik napiše, npr. za vitamine, itd. in ga moramo plačati v lekarni sami. Zavarovalnica, oz. tudi v lekarni imajo seznam, katera taka zdravila gredo na beli recept in katera zavarovalnica jih pokriva.
Sama sem kupovala Fidi Koencim Q 10 in Algeo.in Redergin. Toliko! Če vas še kaj zanima, prosim napišite.

Draga ga Veronika, res se počutim domače med vami. Pravzaprav, odkar sem odkrila vašo stran, prav pomirjeno. Kako se tudi ne bi. Hčerka mi pravi da si izmišljam vse te bolezni in da sem postala kar obsedena. (v zadnjih štirih letih sem pregrizla vso medicinsko literaturo, do katere sem kakorkoli prišla, od anatomije naprej) Sin se tu in tam nasmehne, češ da imam to samo v glavi in da sem malo … Druge žrtve nimam. Imam pa psa, ki mi je v veliko tolažbo – 24 ur na dan.

Pošlji oblikovano (29-05-04 11:02)

Hvala lepa za pojasnilo, pa tudi Vam želim lepo nedeljo
Smiljana

New Report

Close