Dodatek za najemnino!
Smo 3-članska družina, ki živimo v najemu. Ugotavljamo da nam najemnina finančno vzame kar nekaj hrane in zadnje čase komaj zlezemo skozi mesec, čeprav nimava tako slabih plač.Prebrala sem,da na enega člana celja 35.000 sit in na otroka 15.000 sit.Ali to pomeni, da skupaj plače ne smejo presegati neto 85.000 sit, če želiš prejeti kakršnokoli denarno pomoč?
Zanima me tudi kaj je potrebno predložiti, da dobiš dodatek za najemnino!
Mi plačujemo mesečno najemnino 50.000 sit+ stroške, ki so cca 30.000 sit mesečno. Ker je otrok v vrtcu- jasli je tukaj še položnica za vrtec 29.000 sit, saj nisva mogla uveljavljati najemniške vloge pri prošnji za znižanje vrtca.
Mi lahko razložite kaj naj bi se upoštevali kot socialni problemi, ker vem da so bili na vlogi omenjeni!
Hvala za odgovore in lep pozdrav!
Denarna socialna pomoč Centra za socialno delo je odvisna od vaših dohodkov in števila družinskih članov. Za družino se denarni dodatek določi tako, da se seštejejo zneski, ki pripadajo posameznim družinskim članom. Od tega se odštejejo vaši dohodki, če jih imate.Če imate del sredstev sami in so nižji od cenzusov, znaša denarna socialna pomoč le razliko do določene višine. Če niste prejemnik denarne socialne pomoči na Centru za socialno delo ne morete uveljaviti subvencijo pri plačilu stanarine.Če živite v Ljubljani, lahko le to poskušate uveljavite na Stanovanjskem skladu na Zarnikovi ulici 3 . Tam dvignete obrazec ga izpolnite in priložite zahtevana dokazila o dohodkih. Komisija potem prošnjo obravnava in presodi, če ste do subvencije upravičeni.
Forum je zaprt za komentiranje.