Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Dodatek za hidradenitis suppurativa

Dodatek za hidradenitis suppurativa

Pozdravljeni,
Imam kronično kožno obolenje hidradenitis Suppurativa.Vodena sem pri svojem dermatologu,vse pravilno upoštevam,vendar imam eno vprašanje,katero je fajn če več glav več ve.

In sicer me zanima,vemo da je ta bolezen progresivna,da za njo zdravila ni,pa vendar bi vprašala,kakšen prehranski dodatek..rastlina.. korenina.. karkoli pač da probam še kot alternativo dodatno jemat bi pomagalo da bi bolezen malo zaviralo?

če imate kakšno priporočilo,idejo,znanje o še čem (poleg vseh tablet ki jih dermatolog predpiše) da bi lahko jemala,bi si kupila.

lepo vas pozdravljam,
hvala za odgovor.

Pozdrav!
Bolezen je res neprijetna, zdravljenje je zahtevno , odvisno od poteka, stadija, od antibiotikov, kirurških posegov do bioloških zdravil, žal pa ne poznam nekih naravnih zdravil in menim, da tudi ne bodo pomagala.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Jaz sem  bolezen omejil, da ne uživam več sladkorja.

Zdravo,

Tudi jaz imam HS, ki sem ga v zadnjih dveh letih uspešno zamejila. Vsa zdravila in maže, ki so mi jih dali dermatologi, mi niso pomagala, zato sem se odločila, da naredim študijo sama. Moji izbruhi so (bili) večinoma na bikini predelu , dvakrat so me morali tudi rezat. Bolezen sem zamejila tako, da sem nehala uživati mlečne proizvode, predvsem sir!, omejila sladkor in shujšala 17kg. Od takrat se mi tu in tam še pojavi kakšna bula, kot jim jaz rečem, načeloma pa imam mir. Ostale pa so seveda brazgotine, ki vseeno vplivajo na mojo samozavest, ampak sem se počasi sprijaznila s tem, da je stanje tako in, da me vsaj ne bolijo več nove bule.

 

Srečno!

Moj oči se s tem bori že leta in leta…. nič mu ni pomagalo…pa spet prebiram in berem kaj in kako naj mu pomagam ce je kaj novega na to temo.

Je bil bolje-lahko rečem ozdravljen te nadloge HS in sicer z injekcijami humira-biološka zdravila. Je pa januarja dobil diagnozo rak-zaradi kemoterapij je moral prenehati z jemanjem zdravila humira. No težave so zopet tu…. vsa leta ko je dobival terapijo z humiro težav ni bilo kot da nikoli ni.bilo nič. Upam da komu pomaga …. je pa treba bit siten pri zdravniku ker te vedno odpikajo….očeta to matra že 20 let, lp

New Report

Close