Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje dodatek k vlogi za uveljavitev pravice do pomoči ob rojstvu otroka/dodatka za veliko družino

dodatek k vlogi za uveljavitev pravice do pomoči ob rojstvu otroka/dodatka za veliko družino

Danes sem pri urejanju papirjev morala izpolniti tole vlogo, ki je drugače objavljena na strani Ministrstva za delo
tule[/url]

v vlogi piše: *Na podlagi Zakona o uravnoteženju javnih financ (Uradni list RS, št 40/12) sta pravici do pomoči ob rojstvu otroka oziroma dodatka za veliko družino vezani na dohodek na osebo, ki ne sme presegati 64% neto povprečne plače skladno z določili ZUPJS.

Ali katera ve, ali se pri številu družinskih članov šteje tudi še nerojeni otrok, za katerega bom uveljavljala pomoč?

Na CSD mi je delavka prijazno povedala, da se zakon izvaja šele od 31.5. in da še ni dobila navodil, tako da mi tudi ne more nič povedati.

Meni so povedali,da se po novem to pravico uveljavlja po rojstvu otroka in takrat se novi član šteje zraven. Teh 64% v Slo znaša cca 634eur netto plače na člana. Samo ne vem,katero plačo pol vzamejo…zadnjo porodniško nadomestilo in zadnjo moževo plačo?

Jaz mislim, da vzamejo tako, kot za otroški dodatek (zaslužek preteklega leta).

New Report

Close