Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija dodajanje

dodajanje

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje. Moj 4-mesečnik bi se dojil vsako uro! Ne vem kako mi ga je uspelo tako “razvadit”. Recimo jeva, greva na sprehod, po pol urah ali 45 min se v vozičku že obrača na bok in odpira usta. Če ima zraven kako igračko si nekaj časa tisto tišči v usta. Dude ne mara. In seveda sledi joooooooook, dokler ne prideva domov in on se ves zagnan prisesa. In tako spet čez 1 uro, ali 2. Kaka enkrat na dan, mogoče tu in tam kak dan izpusti.

Ponoči pa je tako, da zvečer zaspi seveda ob dojenju okoli 21. ure, nato spi (komaj) do približno 2.30, 3h???! In spet ga podojim, ko slišim, da si sesa roko in na veliko mljaska, pa še cel se razbrca in ko začne na glas stokat, ga vzamem in podojim in pol še spi nekje do 6h.

Kaj naj storim, da bo ponoči spal celo noč? Do 5h mu je uspelo mogoče 2x.

Ali mu lahko ponudim dodatek zvečer poleg dojenja? Doma imam (zlate rezerve) še od Milupe – Aptamil 1, pa niti približno ne vem, koliko ga ponudit, kako toplega, itd…

Zelo vam bom hvaležna za odgovor.

Lp

Spoštovana ena,
nič ga niste razvadili. Če je otrok lačen, pač mora jesti. Vendar bi sedaj res že moral imeti nekakšen urnik, na 3-4 ure. Morda mu ponudite dodatne tekočine, čeprav naj dojeni otroci ne bi potrebovali nikakršne druge tekočine.
Nočno spanje pa se meni zdi popolnoma primerno 4 mesečnemuj otroku. Saj spi skoraj 6 ur.

Če dobro napreduje po rasti in telesni teži, je vse v redu. Poskusite pa vsekakor dojenje na 3-4 ure. Podojite ga po 10 minut na eni dojki, pa 10 minut na drugi. Potem pa poskusite dodati še formulo. Če vam spije še 100 ml formule, je zelo verjetno, da ni dovolj mleka.

Priprava formul je opisana na vsaki škatli.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close