Najdi forum

DOBRO JUTRO MOJE DAME

Najsi bo zraven skodelica kakava, čaja ali kave, lepo vas pozdravljam na jutranjem klepetu!
En prav zanimiva zadeva se nam godi zadnje dva dni – mali, ki sicer še zmeraj spi pri nama, je v svoje predalniku našel spalno vrečo in hotel vedeti, kaj je to. Naj povem, da smo mu to zadevo poskušali natakniti točno dvakrat, pa se je vedno končalo s histeričnim dretjem in cufanjem s telesa. NITI POD RAZNO!!! In zdaj tista zanimiva novost – ko smo šli tisti večer spat, je mali zlezel v spalno vrečo in se pustil zapeti. Zdaj že dva dni spi v njej. Naj povem, da mi to zelo ustreza, ker se ponoči nenehno odkriva (in mene zraven!), zato je vreča super zadeva. Včeraj mi jo je celo sam prinesel iz spanice – je rekel, da gre ajat in naj ga dam v vrečo.
Še so čudeži na svetu!!! Jaz pa sem mislila vrečo poslati v naslednji pošiljki med premajhne stvari v MS.
Alejuja!
Naj vam sonček posije v današnji dan, še bolje,naj bodo ljudje okoli vas pravi sončki!
T.

Dobro jutro in dan Tinkara,

še malo, pa bi sonce pokukalo izza oblakov. Škoda le, da ni zapadlo malo več snega in bi bila zimska pravljica popolna.

S spalno vrečo imam tudi jaz eno zgodbico. Pri nas sicer ni bilo nobenih problemov z njo, saj je hčera spala v njej od dojenčka naprej. Lansko leto pred novim letom so otroci prvič spali v vrtcu čez noč. Jaz sem ji dala s seboj vrečo. Ko je naslednji dan prišla domov, je rekla , da so se ji otroci smejali, da je dojenček , ker je spala v vreči. Takrat sva jo opustili, kupili sem ji eno super ‘koutr’ in sedaj se le redko ponoči odkrije.

LP,Kaja

Dobro jutro vsem!

Ponovno sneži! Kako lepo. Mogoče pa bomo le imeli božično idilo.
Naš mali že od 4 mesecev spi v spalni vreči. Mu je pa bilo zelo hecno, ker je poleti ni imel. Ko smo ga v jeseni ponovno dali, tokrat v večjo spalno vrečo jo je vlekel in gledal kot nor. Sedaj jo večkrat čez dan vzame in se z njo pocarta!!! Kot, da je to njegova “nunika – cotica za lažje spanje”. Zvečer se je prav razveseli, ko vidi da jo vzamem iz omare.

Snežni pozdravček
M.

Ja, še ena zgodbica o spalni vreči: kot dojenček je naša Tinkara spala v vreči, potem čez poletje ne in jeseni mi to zadevo zopet privlečemo na plano. Pa se naša damica vrti in vrti in ne more zaspati. Vrečo ji slečemo in zaspi. Nakar se spomnim, da imam eno tako doooolgo vrečo (tavečji petletnik lahko spi v njej) in ta je pa zdaj dobra. In tudi, rečem, da gremo spat, ona leže v bratovo posteljo in čaka. da jo “zapakiram” v vrečo. Je pa druga zgodbica z našim tastarejšim, ki se ponoči odkriva, ko ga zebe pa pride spat k nama in potem “borbe” do jutra: noge sem, noge tja, glava enkrat gor, drugič dol, da ne govorim o odeji, ki je ne vem kje. Pa saj bo že bolje. Še dobro, da tamala ne more iz svoje posteljice, ker bi nam bilo pa kar tesno.
Pozdravček, ne preveč zasnežen, jutri nas baje čaka nova pošiljka snega.

Jaz sem moji za poletje zašila iz tankega bombažnega blaga vrečo s kratkimi rokavi in je tudi poleti spala v njej. Pod vrečo je bila gola in prav nič ji ni bilo vroče.

Dobro jutro! Danes imam dopust, tako da se vam oglašam že dopoldne. Ko smo ravno pri spalnih vrečah: tudi nam se je od 1-3,5 leta pri Aljažu dogajal čudež, ko je spal v vreči, ni brcal. No, potem se je naveličal (pojma nimam, zakaj, saj je bila dovolj dolga) in imamo spet borbe. Ravno današnja noč je bila fenomenalna. Mož je bil dežuren, torej se je k nama z Aljažem priselila še Mariša. No, potem sva se z Marišo trikrat obe preselili najprej na levo, pa na desno, pa spet na levo. Ob 4.00 sva se združno in po dogovoru obe odpravili v Marišino običajno posteljo, mulc pa je sam kraljeval v zakonski postelji nekako do 6.00, ko je na levi strani padel na podstavljeno blazino na tla. Potem je pa še on pricapljal v marišino posteljo, hi,hi.
Lep dan vam želim!
Nina

Se opravičujem, včeraj je moja prijateljica Ana uporabljala moj računalnik, pa se je seveda vpisala Ana. Moj nick je Nina, jasno.

Dobro jutro, dober dan tudi s Primorske, kjer je čudovit sončen dan. Pokofetkali in počajčkali smo že zdavnaj, počasi bo čas za malico.
Hej, kakšne vragolije zganjajo naši mulci, kaj! Tudi pri nas smo zaradi nočnega odkrivanja (noge v zrak, kovter pa je šel pod rit) uvedli vrečo, na srečo brez problema. Tako da sedaj, ko se odpravimo spat, navihanko zapakiram v vrečo, zraven obvezno ninico in še preden ugasnem luč, je že ‘koma’ in spi.

Natka

Nej povem, da ima naša družina novega prijatelja – to je simpatični Mojster Miha. Mali je vanj čisto zatrapan, ker pa je izredno mehaničen tip, čisto po fantovsko, obožuje tudi gradbene stroje. Doma bo počasi gradbišče, koliko gradbenih strojev se podi pod našimi nogami. Ker pa so liki iz risanke izredno dragi – ima jih Lego, pa tudi sami po sebi se dobijo od neke druge firme – sem šla v Celi svte in za 199 tolarjev kupila dva tako sladka bagerja, da je kaj. Še celo na vztrajnik sta, kaj pomeni, da ga potisneš in kar sam šiba naprej. No, mali jih bo dobil za novo leto, nič prej.
Je pa zdresiral svojega dedija, da vedno, kadar gre dedi ponj v vrtec, gresta k babici domov skozi podhod Maxija in seveda kupita še en avto (doma ima že itak cel vozni park). Ker je potem včeraj dedi nekaj pojamral, kako dragi so avtomobilčki, pa sem mu rekla, da si je čisto sam kriv. Bi šla pa skozi Tivoli! In je bil užaljen! Ja kaj pa je pričakoval, da mu bom dala denar, ali kaj? Mi imamo pravilo, da si kar tako več ne kupujemo igrač, kar mali spoštuje, zato menim, da si morajo stari starši tudi sami narediti red. A se strinjate?
T.

Hvala za lepe misli Tinkara!
Tudi mi imamo spalno vrečo, vendar je še ne uporabljamao, mali je star dva meseca, zato bomo še malo počakali z uporabo. Bomo videli, kako bo.
Dan ni ravno obsijan s soncem, zato takšni mailčki, kot je tvoj polepšajo začetek dneva. Tudi tebi želim lep dan!
Pety

No mene tovrstne izkušnje še čakajo – komaj že čakam. Spalno vrečo imam že pripravljeno. Dobila sem eno rabljeno, pa sem jo malce zakrpala in zdaj se mi zdi še bolj ljubka kot prej. Sem pa hotela kupit novo v Odeji, pa so mi rekli, da je morda otročiček sploh ne bo maral, zato pa sem raje kupila “kovterček”. Posteljinico bom verjetno kar sama sešila – to me namreč izredno veseli, da lahko pripravljam za otročička in kako pravijo v tisti knjigi – ja, pravijo, da nosečnice v zadnjih mesecih nekako “gnezdimo”. Ah, oh in sploh :)…

Maja iz pisarne, tu nekje sredi zasnežene Ljubljane

p.s.
Včeraj bi mi skoraj padla na zaledenelem pločniku – ne vem morda si bom omislila gorske dreze…

Pazi zdaj na led in se nikar ne drsaj, tudi po zadnji plati ne. Tako si že daleč, da si verjetno malce nerodna, kajne? Se še kar spomnim, kakšna sem bila jaz. Racala sem kot komaj izvaljena puhasta kepa, nerodna se bila tudi, moj dragi pa mi je – ah, kako ljubko – pravil kar veliki sinji kit.
T.

Ja dobila sem nov nick name – dragi mi pravi kengurujček. Sama pa se počutim bolj kot raca, ker se mi zdi, da sem prav hecna ko tako racam po svetu.
Maja – the duck

Ko smo ravno pri snegu in velikem trebuhu:pred dvema letoma, ko sem bila noseča s Tinkaro, nas je zima kar bogato obdarila s snegom in soncem. Tako smo vsako popoldne čepeli s tavečjimi mulci na bližnjem hribčku – zelo majhnem. In sin me je prepričal, da sem se enkrat spravila na lopatko in se peljala tiste štiri metre. Bilo mu je zelo smešno, saj sem verjetno zgledala res kot kakšna velika snežena kepa (8 mesec nosečnosti)

Dobro jutro oziroma že kar dober dan!

Spalna vreča, pravite?!
Ja jo bomo pa za našega prihajajočega družinskega člana tudi nabavili, ampak malo kasneje,
Zdaj imam pripravljeno tako ljubko posteljnino, katero je zašila tašča, da komaj čakam, da bo naš sonček, že prišel na svet! Še malo, mesec in pol!
Grem na en kapučinček, da se mal zbistrim!
Lep pozdrav vsem!

Ne spada najbolj v ta pogovor, pa vendar: po mailu sem dobila ene ful dobre božičke, ki skačejo po ekranu, nekako sem jih hotela spraviti sem gor, pa nisem neki računalniški maček in namesto, da bi ve imele še kaj od njih, jih cela tolpa skače zdaj po mojem ekranu.Noro! Zdaj pa ne vem, kako jih naj dol spravim: eden igra klavir, drugi pada, tretji trimčka, četrti spraznjuje vrečo – pomagajte

A se meni samo zdi, ali pa je Lenja nehala klepetati z nami?

Imam eno temo: kako določiti svojim sorodnikom mejo pri darilih za tvojega otroka. Občutek imam, da bodo vsi krepko segli v denarnice, midva pa bova malemu dala bolj skromna darila. Ali jim morava midva povedati, kaj rabi, kaj mu lahko kupijo, ali je izbira prepuščena njim. Lani je dobil take bedarije od igrač, ki sem jih (seveda na skrivaj, ker so se valale po koteh) kar hitro popokala v vrečko in nesla na RK. Igrače so bile sicer drage in podobno, vendar je dobil – reci in piši – kar troje igrač na varianto tistih likov, ki jih potem tlačiš v luknje prave oblike. En – avto – mu je bil zanimiv, ostalo ni niti povohal. Ali pa – zdaj za Miklavža – je dobil od vseh (pra)dedkov neke avtomobilčke na baterije, ki puščajo zvoke in se sami vozijo okrog. DA mene od nenehnega viuviu bolijo ušesa, je seveda jasno, toda trije taki avtomobili so odločno preveč!
KAJ NAJ STORIM? Naj postavim mejo, predpišem darila, ali pustim, da zapravljajo za nesmisel.

Uf, vseh sem se rešila – Božičkov ostal mi je le eden, tega pa tako hočem imeti tu gor, da mi malo polepša dan, v kolikor mi ga vi ne. No, zdaj pa k darilom: pri nas se nekako z babicami dogovorimo, kaj naša dva potrebujeta in to kupita.Moje starše sem že tudi strenirala, da vpraša – mama je seveda glavni nakupovalec-tudi kakšno igračo bi kupila.Moževi pa so poglavje zase: kakšno cunjico že kupijo tako kot se zmenimo, igrače pa bolj tako, tako. Ponavadi tavečji dobi za rojstni dan, ki ga ima ravno v tem času, kakšno stezo za formulo, ali pa kakšno takšno stvar, ki se je potem vsi izogimamo, ob prvi priliki pa jo potisnem kam v omaro, da malo pozabi nanjo. To so tudi zadeve, ki jih sam ne more sestaviti, hitro se mu kaj sname inp. in potem je ves nesrečen. Je pa postal zdaj čisto nor na puzzle in kar verjet ne morem, kako hitro obvlada zadevo.

Pojdi na Task Manager pa ubij ta proces.

Pri nas mama sama določi vrednost daril za oba otroka enako ne glede na leta.
Potem me povpraša kaj bi hčerka rabila.Če so oblačila, jih grem jaz izbrat, ona pa potem plača in odnese. S sinom se pa sama pomenita in nimam jaz nič zraven.

LP,Kaja

New Report

Close