Najdi forum

Dobro jutro, dekleta!

Prav lepo vas pozdravljam! Zunaj zimska pravljica, tu že diši po kavici in na hitro sem preletela vaše vrstice. Nekaj je novih obiskovalk, ki jih lepo pozdravljam, prav tako Nino, ki smo jo malce pogrešali. Ste imele zjutraj kaj težav pri vožnji v službo? Jaz sem sicer peš, a kar malo spretnosti je bilo potrebno, da sem se “prebila” v službo, ker je pod snegom hinavski led. Preden pa malčkoma navlečem vse zimske rekvizite gor in čez 2 minuti v vrtcu spet dol, sem pa tako že čisto premočena. Mi smo si včeraj privoščili par minutk snega, čeprav je bilo tako mrzlo in pihalo je, da sta sam arekla, da gresta domov.Je pa zanimivo, da sta si oba naredila kepo in takoj v usta poskusit to čudo, ki se mu reče sneg. Lep delovni dan!

Jutro hali. Moj kapučinček že diši, dojenčica spi. Tako lepoooo je zunaj. Je zelo mrzlo? Trenutno mi ni treba iz hiše, če ne bo preveč mrzlo, bi pa šli potem na kratek sprehod.

Pozdrav, Vesna.

Dobro jutro!
Midva z malim sva kar v Lj spala, da ne bi zjutraj zaradi kakšne ujme zamudila Dedka Mraza v vrtcu. A noč ni bila ravno mirna. To se je do sedaj zgodilo že tretjič. moja mama mu je dala za pit korenčkov Fruc, seveda ga je spil skoraj tri deci, potem pa še pojedel malo morje za večerjo. Ponoči me je zbudil nežen glasek: Mami, zit (svit) buhal…Čisto kompletno je bil pobruhan, tako da sem ga orala ob dveh zjutraj celega potuširati, umiti glavo – kar je seveda protestiral – preobleči posteljo in še sebe, ker je letelo tudi po meni. Mali se je malo sekiral, potem pa zaspal nazaj. jaz sem se čisto zbirhtala, tam do štirih na silo tiščala oči skupaj, potem pa vseeno zaspala. Joj, kako zelo prezgodaj se je oglasila budilka.
Tako zdaj ne rabim samo eno kavo, pač pa kar cel sod. No, danes je mali zvečer pri moji mami, midva greva malo ven. Ali pa spat…
T

Dobro jutro!

Jutranjo kavico sem že popila in z veseljem klepetala z sodelavkami – že ob vstopu v službo nas je namreč pričakalo prijetno presenečenje – stimulacija – ha, ha – to sem je bila vesela. Ob vsem tem decemberskem zapravljanju prav pride kakšen dodaten tolarček. Sicer pa je danes dan D. Vse imamo navite, pobarvane, postrižene….in še kaj bi se našlo….lase namreč. Danes imamo veliki prednovoletni party v Narodnem domu (cca 1500 ljudi).
Ta mali bo drugič v svojem življenju spal pri babici. Upam da ne bo zbolel, saj je imel danes zjutra poln nosek in čudno rdeča lička.

Lep dan in uživajte v snežni idili!
M.

Ja, Tinkara in Miša uživajta danes zvečer.Upam, da otroci ne bodo zboleli.
Vesna, ti pa kar na toplem s svojim dojenčkom in čakaj na sonček, potem pa hitro na en sprehodek – zunaj je kar mrzlo.
Naši Tinkari pa sta pokukala na plano dva spodnja zobka (trojke), zato je bilo detece verjetno tako sitno in togotno zadnje dni. Slabo voljo pa je največkrat stresala kar na svojega brata – ubožec.

Tinkara sigurno te danes zelo zebe, ko si tako neprespana. Nam se je isto zgodilo prejšnji teden. Imela sem občutek, da je hotel podreti kupček ampak ker je trebušček prepoln in zaležan mu je dvignilo in nato je pobruhal še mene. Bogi revček je bil čisto prestrašen.

Pošiljam ti (vsaj) misli na toplo čokolado, da te bo pogrela za cel dan.

Pozdrav,
M.

Toti je pa dobr!

Da vas smeh malo pogreje v tem mrzlem jutru!

Starejša gospa na avtobusu šoferju:
“Gospod, a boste lešnike?”
pa mu da enga, pa še enga, pol jo pa šofer vpraša, če jih ona ne bo
nič jedla.
Gospa pa odgovori:
“Mam tok švoh zube, da lohka samo čokolado poližem, lešnikov pa ne morem
zgrist.”

M.

Dober vic, Miša, ta te kar pogreje…
Imela sem občutek, da se je naš mali danes zelo slabo počutil, ko je metal iz sebe tisto zadevščino od hrane. Kar slabo vest je imel, da je vse “pobuhal”. zjutraj je nekaj rigal in sem ga vprašala, če bo spet bruhal, pa me je samo milo pogledal in rekel: ne bom buhal, ni všeč…
Se mi pa tako smili zaradi tega, da bi kar jaz vse vzela nase.
T

Dobro jutro! Tudi moja dojencica ima dva nova zobka! Zdaj pa cakam in se bojim, kako bo napredovalo dojenje…

Če te bo ugriznila, nikar ne reagiraj preveč sunkovito in jo na hitro potegni z bradavice. Tako se boš še bolj poškodovala. Raje globoko vdihni ob ugrizu in si jo takoj pritisni ob dojko. Tako ji bo malo zmanjkalo zraka in bo popustila. Predvsem pa ji mirno reci, da te to boli – vriskanje od ugrizu jo bo samo še bolj razveselilo. Naj povem, da pri nas zgornji način deloval, ugriznil me je ob vsakem novem zobku samo dvakrat, potem je bilo mir do naslednjega. Po enem letu pa me ni več grizel, ker je dojel pomen besed, da mami boli.
T

Dobra finta, Tinkara! Bom poskusila. Sicer sta nova zobka spodnja, ki jih zaenkrat se prekriva z jezickom, ko sesa, ampak nevarnost se veca, saj naj bi zgornji zobje kmalu ugledali luc sveta…
Me pa zanima se nekaj – glupo pitanje, pa ipak: a potem, ko nehas dojiti, se navadno zredis ali bogdaj kaj shujsas?

Potem sem pa jaz pri obeh imela srečo, ker me nobeden od mojih dveh mulcov ni nikoli ugriznil. Sem imela srečo. Je pa zanimivo, da zdaj nobeden več ne bi niti poskusil dati bradavico v usta (tavečji se je sam “odstavil” pri 9 mesecih in od takrat ni niti poskusil več, tamala pa je nehala pri 18 mesecih), ko sta zaključila z dojenjem.
Glede izgube kg pa tole: če se paziš pri prehani greš verjetno kaj dol, če pa ješ normalno pa bo verjetno začela teža malce naraščat.Sicer pa je od vsake posameznice verjetno odvisno. Oh, te kile, pa še prazniki, pa tako rada pečem in še rajši jem.Ti, ti, ti!!!

Moj mali me je parkrat pošteno ugriznil. Nekajkrat sem tudi pošteno zakričala. Mali se je ful prestrašil pa še mož se je jezil name…ampak kaj ko me je tako zabolelo, da nisem imela časa razmišljati. No potem sem poskusila z finto, ki jo navaja Tinkara in glej ga zlomka…delovalo je. Moj mali še sedaj tri mesece po prenehanju dojenja, včasih dvigne mojo majico in govori am, am, am. Ko mu pa rečem če bi am, am pa reče neee, neee.

Glede teže pa takole: Ko sem dojila nisem nič pazila in kile… hopla gor namesto dol. Potem sem črtala sladkarije in takoj se je poznalo par kg, nato sem črtala večerje in je bilo še bolje. Sedaj se prehranjujem zelo zdravo (po Montignacu) in stvar zares deluje.

Pozdrav,
M.

Ko sem jaz dojila, sem imela strašen apetit, tako, da nisem nič shujšala. Ko sem nehala, pa sem v enem mesecu z dieto izgubila vseh 5 kg. Pri nekaterih pa je obratno – ko dojijo, shujšajo.

Lep pozdrav!

Jaz sem med dojenjem shujsala ze 18 kg, zato me zanima, kako bo potem…

Moja kolegica je rekla, da je med dojenjem shujšala, potem pa je še vedno jedla toliko, kot med dojenjem in se je zredila. Ena pa je postala suha, kot še ni bila nikoli prej.

Meni hujšanje ni uspelo – sem preveč mahnjena na dobro hrano. Sladkarije mi med nosečnostjo niso dišale, tako da se nisem nič zredila (poleg pač otročka) pač pa sem že v noselčnost zaradi hormonskih tablet šla z malce povišano težo. No ja, morda kdaj ko bomo veliki in bogati. In vztrajni.

Dober večer!
Saj vem, da boste večinoma brale šele v ponedeljek. Obupen teden, kaka in bruha pol ljubljanskih jasli (ali pa se samo meni tako zdi). Starši pripeljejo v vrtec otroka, ki ima drisko, potem pa zboli še pol skupine. Ljudje se, žal, ne zavedajo, kako so ti črevesni virusi agresivni in kako malo jih je potrebno za okužbo (10-100). Skratka, cel teden se ukvarjam z otroki in driskami.
Vidim, da ste imele teme dojenje, grizenje in hujšanje. Mene Zala nikoli ni grizla med dojenjem, pa me tudi ni mogla, saj sem jo dojila slaboh osem mesecev, prvi zob pa je prišel šele pri 11. mesecih. Je pa poskušala Mariša, ki je imela pri 6,5 mesecih že 4 zobe. Upoštevala sem navodila Penelope Leach, odločno rekla “Ne” in ji brezpogojno vzela bradavico. Po parih ponovitvah je uspelo. Z Aljažem sem imela nekoliko težje delo, saj se je dojil skoraj do 3. leta, prvi zob pa je dobil pri 13.mesecih. Ko je pričel gristi, sem morala vajo ponoviti večkrat, pa se je kljub temu še kdaj zgodilo, da je poskušal. Spominjam se, da sem mu že razlagala, da to boli ipd. Izguba kilogramov pri meni ni bila nikoli problem, saj sem znani “stari anoreksik”, kot se včasih heca moja najboljša prijateljica. Moja težava po prenehanju dojenja je drugje: kar se tiče ženskega bogastna sem po prenehanju dojenja prešla v prepubertetno fazo, ha,ha, … (včasih se z možem hecava, če bi ponovna nosečnost kaj pomagala k izboljšanju stanja)…
Pozdrav!
Nina

New Report

Close