Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Dobri pralni stroji

Dobri pralni stroji

Pozdravljeni !

Že nekaj časa sem v dilemi – kateri pralni stroj je dan danes dober …
Doma imam namreč Gorenjev pralni stroj, star 5 let in pol, ki je takrat stal 500 EUR in za tisti čas je bil kar na visoki ravni . Sedaj podobni stanejo približno isto, kar je zanimivo.
Več je elektronike in dodatkov, več se lahko pokvari.
V roku garancije je bilo menjano že vse mogoče ( od črpalke, programator, dozirna posoda..)
a, ni bilo panike, saj je bil servis zastonj.
Rok garancije je potekel in na žalost je ravno sedaj šel lager in mislila sem, da bo servis stal nekje 70 EUR in konec debate. Na žalost sem doživela pravi šok, ko mi je serviser zatrdil, da bi popravilo stalo dosti več, saj ni mogoče menjati samo lagerja, ker je vliti v plastiko, ki je vidna za gumo ob bobnu. Menjat je tako treba ves boben in kar se ga drži, to pa je skoraj pol stroja,
tudi cenovno .
Ko sem se tako zgrožena posvetovala še okoli, mi je počasi postalo jasno, da je konec z tem mojim 5 let starim strojem, ki zgleda kot nov, pa zaradi okvare ni vreden NIČ.
Serviser mi je sicer priporočal drugi pralni stroj – seveda Gorenje …- WA 60.5 , ki ima namesto tega šibkega člena – plastike – inox , kjer je res možna samo menjava lagerja .
Na žalost pa je takih strojev malo . Dobila sem tudi darilni bon, ki bi se ga zelo izplačalo izkoristiti, a imam tako smolo, da velja samo na redno ceno, ta pa je že znižan in mi tako nič ne koristi. Ni mi pa jasno, kako je mogoče, da v drugih trgovinah isti stroj stane isto, kot je njihova akcijska cena… LOL…
Sicer mi pa veliko pomeni, da je garancija 5 let in servis zagotovljen, sem pa seveda razočarana nad tem spoznanjem, da je sodobna tehnika narejena tako, da zdrži kvečjemu manj kot 8 let.
Saj razumem… Če bi vse delalo kot je treba in to več kot 10 let, bi naši proizvajalci bolj malo prodali, tako pa je vsaj zagotovljen promet … DDD…

Kakšne stoje imate vi in kako ste zadovoni ?

New Report

Close