Najdi forum

Dobra knjiga o gojenju rastlin

Imamo manjšo teraso na kateri počasi zasajamo rastline. Zaenkrat imamo banano, goji jagodo, ameriške borovnice, jagode, limono, trobentice, nekaj zelišč, kmalu se jim bo pridružilo še nekaj jagodičevja, verjetno pa tudi kakšne okrasne rastline.

Ker sem začetnica na tem področju bi mi prišla prav dobra knjiga o gojenju in vzdrževanju rastlin, ki bi vsebovala napotke za omenjene rastline (ali vsaj večino od njih). Katere knjige priporočate za novopečeno “terasarko”?

Poišči si vse knjige ( 4) od Miše Pušenjak, ona je ena od najbolj prepoznavnih slovenskih pisateljev o vzgoji in varstvu rastlin. Po poklicu je unv. dipl. agronom -smer vzgoja rastlin. Jaz sem si najprej sposodila njene knjige v naši knjižnici, na to pa sem se odločila za nakup. Knjige so po zmerno dostopni ceni. Poznamo pa še Slavka Zgonca, ki je zaposlen v Cvetalu. Malo poguglaj in se pozanimaj. Jaz sem njihov član. Na vsa vprašanja dobiš odgovor na svoj mael, če ga pustiš.Lahko pa se včlaniš v klub Gaia in tudi tam zveš vse in še več. Možnosti je ogromno. Pa srečno v tvojih iskanjih in obilo užitkov pri delu.

New Report

Close