Najdi forum

Nujno moram narediti nekaj dobrih del.

Prosim za predloge!

Če imaš kaj denarja viška, ga lahko nakažeš na moj tekoči račun, imam registracijo ta teden. 😉
Lp

Draga Eva, ne vem, kako si se odločila za to potezo, se ti je pojavilo kakšno videnje, ali je to zavestna odločitev. Če lahko smatraš za dobro delo z dušo, ti predlagam naslednje: ob dnevu voda sem naslovila na sosednji forum prošnjo, da vabim ljubitelje zdrave narave k ekološki akciji za očiščenje potokov v bližini vasi. Namreč v naši vasi je pretežno starejša generacija imamo pa dva bistra studenčka, ki sta polna potočnih rakov. Kot posledica starih grehov (smeti) in opuščenosti poljedelstva so se naši potočki zarasli in bi bilo potrebno nekaj iskrene pomoči. Iščem sorodne duše, ki bi rade naredile dobro delo, da bi se skupaj srečale. Za dobro vzdušje in hrano bomo poskrbeli. Eva, če bi to delo radi storili, lepo povabljena, sporočite mi na e-mail ali tel.05-7530-288. Upam, da bo to več kot dobro delo. Lep pozdrav _ Ladeja-Katija

Že to, da čutiš potrebo po dobrih delih in da še nas spomniš na njih – je dobro delo. Hvala!

Ostareli osebi prinesi kaj iz trgovine, ali pa ji ponudi kako drugo pomoč.
Nahrani potepuškega psička ali mucko.
Potolaži jokajočega otroka.
Osamljeno sosedo povabi na kavo.
Naberi šopek spomladanskega cvetja in ga komu odnesi – komu, ki tega ne pričakuje.

Upam, da bo za prvo silo dovolj!

LP

Pokliči na Društvo za zaščito živali in se jim ponudi za pomoč kakšen dan.
Pojdi darovat kri.
Pripravi kakšnemu družinskemu članu toplo kopel z njegovo najljubšo glasbo, na koncu pa še masažo.
Se vidimo pri ladeji!

Jaz sem ti odgovorila bolj za hec, ker se mi je tudi tvoje vprašanje zdelo tako. ;)) Ne zameri!
Če si resno mislila, so ti punce dale nekaj resnično dobrih predlogov, jaz jih podpiram.

Lep pozdrav vsem!

Joj Kalinka, registracija je vedno nekaj odvečnega. Mi jo imamo pred novim letom,ko je že tako veliko stroškov, ti pa sedaj pomladi, ko je spet toliko stroškov… Nikoli ni ugodno! Ampak brez avta pa ni za živeti! Srečno vožnjo!

To pa je finančni infarkt, res!
Mirno cesto in srečno vožnjo tudi tebi! :)))

Ponudi prijazen nasmeh in prijazno besedo.
Odpusti prijatelju.
Če poznaš koga, ki je v domu ostarelih, ga obišči in mu prinesi prve sveže pomladanske cvetice. Danes sem mami prinesla bele zvončke iz sprehoda in tako mama kot njena sostanovalka v domu sta se jih resnično razveselili.

Kdor želi biti dober, je že dober.

Večina ljudi je bolj sposobna za velika, kakor za dobra dejanja.

Užitek je srečati pogled tistega, kateremu si pred kratkim storil kaj dobrega.

Malo me moti tale tvoja beseda nujno…nikakor ne spada k ostalima besedama dobro delo!
Zakaj nujno…dobro delo je narejeno spontano in ne zaradi nuje. Dobro delo delamo, ker tako čutimo, živimo, ker je to del našega življenja, ne pa zato ker nas nekaj prisili v to in potem nujno naredimo neko dobro delo, to ni dobro delo, temveč izpolnjena neka naloga.
No vsaj tako jaz na to gledam in ne vem če se motim, saj so dobra dela del mojega življenja in o tem ne govorim, pišem, temveč preprosto naredim dobro delo in to je to!

New Report

Close