Najdi forum

Zate in za vse ostale internet bojevnike proti kupiranju v razmislek: Kadarkoli lahko odpeljem psa k veterinarju, da mu odreze jajcka. Ali so taksni psi zaradi rezanja in sekljanja, kot ti pravis, tudi spacki in pohabljenci? Kadar za to ne obstaja zdravstvenih razlogov, ali ne gre tu za podoben koncept, torej oblikovanje psa po svoji predstavi?

Se nekaj slik kupiranega spacka in pohabljenca:
http://www.betelges.net/ourdogs/embargo.htm

Naj zivi Doberman! Tak, kot ga je ustvaril clovek…

Strokovni svet za zaščito živali opozarja, da se kljub prepovedi na slovenskih razstavah štirinožcev še vedno pojavljajo psi s prirezanimi uhlji. Od Kinološke zveze Slovenije zato pričakuje, da si bo bolj prizadevala izkoreniniti ta nepotrebni poseg.

Veš kaj, jaz bi pa tudi tebe malo predelal. Našpičil bi ti uhe, da bi ti v zrak štrlele,, nos bi ti prifrknil na hej slovane, pimpek bi ti pa ošilil, da bi bil špičast kot sulica.
Res ne vem zakaj te ne bi predelal, meni bi bil tak bolj všeč. In jaz te želim, ne , hoče imeti takšnega, kot te bom sam ustvaril.
Veš kaj, ti sovražnik živali, predlagam ti, da si kupiš tono plastelina, potem pa ustvarjaj pse po mili volji, lahko delaš enonoge, dvonoge, z eno uho, z eno oko, lahko jim pimpek zamenjaš s korenčkom, ali pa oblikuješ rožico, kakor ti bo drago.
Naj živijo ljudje, ki imajo resnično radi živali in naj se čimprej iztrebijo takšni izmečki kot si ti.

@ustvarjalnost: glede na to, da se zanimas za pimpeke bi ti predlagal za to bolj primeren forum. Morda mavricni forum? Tam bo obcinstvo verjetno precej bolj naklonjeno tvojim fantazijam o spicenju pimpekov …

Drugace pa se ljudje v diskusiji zatekajo k zaljivkam, ko jim zmanjka pravih argumentov. Torej ?

Za takšnega mučitelja živali kot si ti, je vsakega argumenta škoda. Če si pristaš mučenja živali, ti ni pomoči. Lahko te zaprejo, pa boš prišel iz zapora in boš naprej sekal repe. Zakaj ne začneš pri svojem??? Pa veliko užitkov ti želim!!! Aja, predlagam ti, da si ga sekaš po koščkih. Malo danes, malo jutri… boš videl, užitek bo večji, pa še dalj časa bo trajal. Pa pa

argumentum ad hominem

nad živalmi se izživljajo samo nezreli, zagrenjeni, osamljeni, v družbi izločeni ter zakompleksani ljudje, takšni, ki se želijo pokazati močne in oblastne, v resnici pa so le zelo šibki človečki, ki se nikakor ne upajo spraviti na sebi enakega, vedno le na nemočnega in šibkejšega. Takšni, ki so jezni na ves svet, najbolj pa nase, ker živijo. Saj v bistvu se mi smiliš, kajti, roko na srce, v resnici si samo ena uboga reva. srečno!

Nekaj me resno zanima, si tisto vprasanje (koliko je 10 plus 17) pri oddaji sporocila uganil, ali ti ga je kdo pomagal resit?

Drugace pa je na vseh forumih opazen porast brezveznih sporocil, ki so sama sebi namen in slogovno precej podobna tvojim. Se vidi, da imajo solarji pocitnice in s tem prevec prostega casa.

Da pa se ne bom oddaljil prevec od teme, pa bi odgovoril se OP. Precej se jih uvozi s Hrvaske in Srbije. Za dobro leglo racunaj ceno 1k Eur+. Pri tem pa bodi pozoren na rodovnik. Zelo uporabna stran je npr. http://www.dobermannvereniging.nl , kjer imas ogromno bazo dobermanov po evropi. V vecini primerov imas zraven podatke za dedne bolezni kot so displazija, von willebrand, phtvl, podatke o datumu rojstva / smrti, pa tudi podatke o procentu inbreedinga.

Pozdravljeni,

Tudi sama sem bila lastnica dobermana in je bil brez repeka in ušeska je imel pristrižena. Nobeno mučenje, nobenega gnojenja, nobenega cviljenja ni bilo, da bi lahko bilo opaziti, da ga boli, moti… Tudi tisto “čeladico” je imel samo 14 dni.

Vsak ima svoje mnenje, ki ga lahko pove, vsake oči imajo svojega malarja…!

In vsi tisti, ki tule žalite drugače misleče od sebe, naj se vam jezik posuši, kako si sploh drznete zmerjati druge?
Borci za pravice živali in nevem za kaj vse se še imate, če bi videli malo dlje od svojega nosu in sosedovega vrta, bi mogoče znali ločiti med tem “mučenjem”, ki to sploh ni, moj ni imel nobenih travm, in med mučenimi psi v zavetišču, ki so bili nemalokrat pretepeni, lačni, zapuščeni…
Enkrat si vzemite čas in obiščite zavetišče, pa boste videli, kaj je mučenje!

Sem že bila v zavetišču in nisem videla nikakršnega mučenja. Če si pa ti ga si zanj sokriva, ker si to gledala in nič naredila (prijavila).

Glede kupiranja; mi navedeš točno kakšne so koristi kupiranja, razen tega da je pes nekaterim ljudem lepši? Nikoli mi ni bilo jasno zakaj se ljudje sploh odločajo za ta poseg, s katerim razlogom, ker kar tako, za lepše videt pa tudi ne greš bitju udov rezat.

Nevem. Ste omenjali, da se ga ljudje bojijo. Doberman je bil vzrejen prav zato – da je prebujal strah, zaščita. In kot drugo je doberman ‘umetno’ narejena pasma – naredil ga je človek (g. Dobermann).

Sem imela do pred nekaj let dobermana (kupirana ušesa, rep). Ja priznam, ljudje so delali ovinke, čudni pogledi – nsem se zmenila za to. Jaz sem sama vedela da pes ni nevaren. Na drugem koncu so bili pa ljudje, ki so ga oboževali.
Pri vsaki pasmi (res je da doberman, rotwailer, terrierji tipa bull… mogoče izstopajo) se bodo našli ljudje, ki se bodo določene pasme bali. Pa naj bo to čivava (pri dotični pasmi opažam veliko več prierov nevgojenih psov kot pri dobermanih…) ali nemška doga, doberman.

V bodoče spet načrtujem nakup dobermana in najman se obremenjujem s tem ali bom ljudem pognala kri po žilah. Pes bo vzgojen, pripravljena sem jim predstaviti pasmo, če so pripravljeni sprejeti dejstvo, da je doberman prvo pes, nato pasma in da ni čisto nič strašen.

Figa:D koristi kupiranja so bile včasih prav te, da je pes deloval bolj strašno. Preberi si kaj o zgodovini dobermana pa ti bo jasno.
In zakaj bi morali spreminjati standarde?

New Report

Close