Najdi forum

Pozdravljeni!

Zanima me, ce se kdo med vami intenzivno ukvarja s solanjem dobermana in kaksne so vase izkusnje? Mi imamo psicko, ki je enkratna.
Javite se, ce ste za klepet okrog tega.

LP, ana

imel sem ga 7 let pa je pozimi nepričakovano poginil.
vsi, ki so kdaj imeli takega psa, so rekli, da je izjemen pes. res pa je, da potrebuje šolanje. klasična šola poslušnosti bo povsem dovolj. pomembno je, da psa ustrezno socializirate, torej navadite na ljudi, druge pse, okolje. ti psi se zelo močno navežejo na ljudi, še posebej pa na enega. potrebujejo veliko gibanja. ne razumem pa edino tega, da ga imajo nekateri kar v bloku. to se mi zdi, da postaja v zadnjem času zelo popularno. tak pes bi po mojem moral biti zunaj pred hišo, ki naj bo ograjena z ograjo. zraven tega pa dobermani postanejo precej depresivni, če se kakšen dan ne ukvarjaš z njimi. zelo močno pogrešajo gospodarja.
kar se pa tiče vzgoje je pa tako. nekateri kolegi niso imeli problemov. lahko pa naletiš na takšnega, ki bo zelo trmast. zraven tega pa so zelo inteligentni, kar pomeni, da ne smeš delati napak pri vzgoji. no, brez skrbi, vsak, ki se ukvarja s šolanji, ti bo znal ustrezno svetovati. ker pa imaš psičko, pa predvidevam, da ne bi smela imeti preveč težav.

Zdravo Johnny!

Ja, ti psi so res enkratni. Psicko imamo sicer v hisi, vendar je cez noc v stanovanju. Zdaj se pripravlja na izpit IPO III, tako da smo si nabrali kar nekaj izkusenj. Menim pa, da je socializacija potrebna za vsako pasmo, odvisno pac od tega, kaj zelis z psom narediti, za dobermana pa je vsekakor velika skoda, ce ga ne solas do tistega moznega maximuma. Ves vlozen trud ti je vrnjen.
Ali morda razmisljas o nakupu novega dobermana???

LP, Ana

imaš prav.
jaz sem s svojim naredil samo osnovni 3 mesečni tečaj, mislim, da je A ali nekaj takega. skratka, nadaljeval bi lahko do enke, vendar se mi je zdelo kar dovolj.
ne razmišljam pa o novem dobermanu, ker sem bolj malo doma, veliko časa mi vzame študij, delo, tako da sem med tednom večinoma v lj. potem pa je doma samo mama in sestra, ki pa takšnega psa ne bi bili sposobni dovolj dobro vzgojiti, ker jima manjka avtoritete. zato sem prejšnji teden skočil v azil in odpeljal mlado psico, bolj lovske narave, ki pa je zelo ubogljiva in vodljiva. mislim, da bosta z njo imeli manj težav.
dobermani so res enkratni psi, vendar znajo biti zelo naporni. meni je to sicer ustrezalo, večini pa to seveda ne.
koliko je vaša stara? pri kom ste jo kupili oz. kakšno poreklo je?

Nasa psicka je stara nekaj vec kot 3 mesece, izhaja pa iz vzrejne hise Jahrestal (Alojz Purgaj), ce ti je znano. Od kod pa je bil tvoj doberman??
Ja, ce nimas casa, potem je res nesmiselno imeti novega dobermana, mogoce kdaj kasneje.
Zelo lepo od tebe, da si pripeljal psicko iz azila, sigurno vam bo vse povrnila.

Se opravicujem, ker sem napisala oslarijo, februarja je bila stara 3 leta, pomota pac.
LP, Ana

naš je bil na pol iz zagreba in na pol iz nizozemske. imen pa se ne spomnim tocno. vem, da je bil fotru ime rambo in je bil nek tezki prvak.:)
3 leta torej. ma to so res cudoviti psi. upam, da bom imel nekoc se kaksnega.zelim vam cim vec lepih trenutkov.

V zadnji številki (april) revije Moj pes je predstavljena pasma doberman! lp

O, hvala, nise vedela,ker vec ali manj beremo Kinologa.
Tanja, a so tebi tudi vsec dobermani?

LP, Metka

zdravo sami imamo 2 leti staro dobermanko in je katastrofalna… cele dneve laja, koplje in razbija po sipah…ker moji delajo ponoci, popoldne spijo a ona laja…zanima me ce imate kaksne predloge…tudi na sprehodu ne hodi lepo

New Report

Close