Najdi forum

dober zobozdravnik

Pozdravljeni!

Najprej naj vam sploh povem, kakšne težave imam. Že nekaj let se borim z bulimijo in jasno so te posledice vidne tudi na zobeh. Nazadnje sem dobila 7 plomb, zdaj pa imam spet 3 luknje. In to velike. Študiram v Ljubljani, zato bi rada tudi zobozdravnika tukaj. Pa malce nerodno je že prit k domači zobarci, saj sigurno že kaj sumi.
Zelo rada bi kakšnega zobarja, ki ni preveč krut in ki bi mi dal injekcijo proti bolečinam ,.saj jih ne prenesem.
Še eno vprašanje. Do kakšne mere se dajo posledice bulimije ,torej načeta sklenina in luknjice na sprednji strani zob odpraviti? Plombe mi zelo hitro izpadejo.

Hvala za vse odgovore

Spoštovana Lia,

dokler bo trajala vaša osnovna bolezen, bodo tudi vse zalivke bolj kratkotrajne. Bruhanje namreč znižuje pH v ustih in s tem pripomore k še hitrejšemu raztapljanju sklenine. Tako vam nastajajo nove in nove skleninske razjede, ki nato hitro napredujejo v globja tkiva zoba. Če ne gre drugače, poskusite vsaj temeljito očistiti zobe takoj po bruhanju ali vsaj dobro izprati usta.
Zobozdravnika lahko zamenjate eno leto po podpisu izjave o izbiri osebnega zobozdravnika ( v izjemnih primerih pa tudi prej ). Poskusite v zdravstvenem domu za študente. Ker pa smo tudi zobozdravniki vezani k molčečnosti, je prav, da svojega zobozdravnika obvestite o svojem zdravstvenem stanju.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close