dober veterinar v mb
domov verjetno hodijo res samo na Šentiljski, ampak tam jaz nimam najboljših izkušenj, predvsem ne z njihovim znanjem, izjemoma če gre za kakšno normalno, minimalno stvar. Jaz sem najbolj zadovoljna s Kliniko na Osojnikovi, ampak tam vem, da sigurno ne hodijo domov. Veliko pohval pa slišim tudi za ambulanto v Dupleku, ampak z njimi nimam osebnih izkušenj, hodi pa tja kr precej znancev.
Pozdravljeni!
To je eno izmed t.i. nehvaležnih vprašanj. Kaj je to dober veterinar? Najbrž predvsem tak, ki ga čim manj potrebuješ (se hecam), če pa ga že potrebuješ, pa je na voljo z znanjem in pametnim nasvetom, ki nujno ne napolni njegove blagajne do vrha, ki ima predvsem pristop do živali, pa tudi do lastnika, ki zna izbrati pravi trenutek in tudi povedati, ko zdravljenje ni več smiselno, ki mu ni težko priporočiti nekoga, bolj kompetentnega za določeno bolezen, kot je on sam….
S prejšnjo pšičko smo hodili na Šentiljsko in so mi jo na koncu tudi zapacali (v 90-tih letih), ker je 10 let star pes prestar za operacijo in ker so bulice (tumor mlečne žleze) majhne,,…..Ko so bile velike, je bilo prepozno in sem jo kljub dvem operacijam v Ljubljani izgubila v starosti 12 let. Imam pa čisto O.K. spomine na nekatere, n.pr. na Dr. Kebriča, ki mi je pomagal, ko je psica kotila…in jo je verjetno tudi rešil.
Z drugo španjelko hodim zadnjih 15 let na Ptuj, k Dr. Senčarju. Nikoli ni imela posebnih zdravstvenih težav, razen tumorja mlečne žleze, ko je bila stara 10 let. Odkrila sem ga takoj, takoj je bil odstranjen in čeprav je bil maligen in z veliko verjetnostjo, da se bo ponovil, se do sedaj ni. Junija bo moja španjelka stara 16 let (če nam bo sreča mila) in se za svoja leta dobro drži. Morda je to tudi nazoren prikaz dveh različnih praks, ki same za sebe povedo dovolj…
Če si z veterinarjem zadovoljen, ostajaš, če nisi, iščeš nekoga drugega…
Pozdrav iz Maribora,
Maja
Pozdravljena!
Jaz z mojim 10-letnim mucekom hodim na Kliniko za male živali, na Pobrežju, sem izredno zadovoljna, hodim pa k dr. Dejanu Eisnerju. Super veterinar, ima čut za živali, dosti pohval sem slišala tudi za dr.Štefanijo Praprotnik ki pa dela v Veterinarski ambulanti MZVET v Pesnici pri Mariboru.
LP
K sreči za resne zadeve veterinarja moja še ni rabla (knock knock). Bili sva enkrat na šentiljski pri štiblerju, res zlo fajn človek, zna mačko prijet in porihtat. Prijazen, vse ti razloži, ob vsem si zraven. Zdaj, ko so imeli te zdrahe z zavetiščem, sem se odločla, da ne bom hodla več v veterinarsko bolnico, ker ne mislim finančno podpirat takih ukrepov…tako da sem jo peljala cepit v ambulanto na pobrežje (ne mešat s kliniko, ambulanta je tam pri ramzesu, klinika pa na osojnikovi). Cene bistveno bolj žepu prijazne, mlad kolektiv, reees si vzamejo čas…mogoče celo malo preveč časa, tako da je bila mačka že čisto razdražena in tečna, tehnici se je tud zmuznila iz rok. Sicer so res fajn, ampak rabijo še mal prakse…tud to bojo dobili, brez skrbi, tako da jih priporočam, za rutinske zadeve definitivno.