Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Dober urolog – posvet pred posegom

Dober urolog – posvet pred posegom

Zdravo,

star sem 38 let in pred približno 3 leti sem zaradi ne dovolj vlažnosti pri spolnem odnosu poškodoval penis (zatrgal sem kožico, malček je tekla kri, nekaj dni je malček bolelo oziroma bolj peklo pri uriniranju).

Po nekaj dnevih je bolečina izzvenela, ampak imam od težave, da me od takrat penis na prijem kdaj pa kdaj boli. Včasih boli bolj, včasih pa nič. Že dovolj je, da imam bolj oprijete bokserice in občutek je neprijeten.

Po prvem pregledu pri urologu je zaključek tak (Darko Ljubojević):

“Pri gospodu je današnji urološki pregled v mejah normale, ugotovljen je le nekoliko krajši frenulum zaradi stanja po zatrganju. Zaenkrat svetujem spremljanje stanja. V kolikor bi se težave poslabšale v smislu krajšega frenuluma priporočam frenulomijo v lok. anesteziji. Z urološke strani zaenkrat svetujem le primerno hidracijo.”

Sedaj me pa zanima, kaj lahko sam naredim, da me ne bo več bolelo – torej da bi bilo stanje tako, kot je bilo pred poškodbo? Kaj točno pomeni, da mi svetuje primerno hidracijo? V smislu, da pijem več tekočine ali da je splovilo bolj vlažno – torej hidridano?

Kožico lahko sicer brez težav potegnem čez glavico, vendar občutek ni ravno prijeten. Tudi pri odnosu ni takega užitka, kot je bil pred poškodbo. Ko je splovilo nabreklo, je prisotna rahla bolečina in užitek.

Zanima me tudi, zakaj bi se na prijem pojavljala bolečina? Tudi, če primem na del mišice, ki je na drugi strani frenuluma (torej če primem na zgornji del), je bolečina prisotna. Je to povezano zaradi krajšega frenuluma, ki se je sam zarastel nazaj in je sedaj očitno krajši?

V kolikor bi opravil poseg v lokalni anesteziji, to pomeni, da se frenulum povsem odstrani? Kaj to pomeni zame – pri odnosu – morem bit na kaj bolj pozoren? Npr. da ne smem kožice potegnit čisto do konca, da je ne bi pretrgal? Bo bolečina po posegu prenehala, ko bom prijel?

Prosim za kakršnekoli informacije, saj sem zadnje čase precej paničen. Zares je neprijetno živeti na tak način, da ne moreš potešiti osnovnih človeških potreb, saj so zraven prisotne tudi bolečine.

Koga svetujete za poseg oziroma za nadaljnji pregled? Je izbrani urolog dober ali bi svetovali koga drugega?

 

Najlepša hvala!

New Report

Close