Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Dober okulist za otroka v LJ

Dober okulist za otroka v LJ

Pozdravljeni!

Moja pediatrinja mi je dala napotnico za okulista, ker ima moja triletna punčka eno oko bolj zaprto kot drugo – veka je bolj spuščena.
Zdej smo še fasali vnetje levega očesa. Čakala sem in masirala oko in upala, da bo boljše, ampak se ji žal še vedno non stiop solzi. Zanima me, če katera svetuje k kateremu optiku naj grem na pregled. Ker žal nobenega okulista v Ljubljani ne pozanam. Deklica je zelo sramežljiva do neznanih ljudi in se bojim da ne bo sodelovala pri pregledu, zato bi prosila za naslov razumevajočega optika.

HVALA za nasvete:-).

Lep pozdrav,
Maja

Meni je zelo všeč dr. Dakskobler na Metelkovi. Doma bom preverila točne podatke in javila…. Izkušnja z njo je zelo lepa in sega v čas, ko je bil moj mišek star samo nekaj mesecev…..

Tudi jaz ti priporočam Dr.Joneto Dakskobler, ki dela v ZD Center na Metelkovi. Jaz hodim k njej že skoraj dve desetletji…

LP Tina

Ja, kakor je rekla tinchy – dr. Joneta Dakskobler na Metelkovi.
Naša izkušnja z njo: Zaradi težav ob porodu in po porodu, pa zaradi dednih očesnih bolezni v družini, smo morali zelo zgodaj urgentno k okulistu. Medtem, ko ena druga (naj bo neimenovana) gospa v belem ni želela pregledati našega miška, starega komaj nekaj mesecev in nas je po nekaj minutah prav neprijazno odpravila, češ, da tako majhni otroci ne sodelujejo in so “težki”, nas je dr. Dakskobler, ki je slučajno vstopila v ordinacijo, prav prijazno povabila, da gremo k njej. Rekla je: “Se bomo pa malo pomatrali, hi hi. Prav čudno bi bilo, če bi tako majhni otroci veselo sodelovali pri zoprnih opravilih, kot je očesni pregled, se vam ne zdi? Pravzaprav me presenetijo majhni otroci, ki stoično prenesejo pregled. Še večje, stare pet in več let, je včasih težko pregledati…”. No, pregled je res trajal malce dlje kot se spodobi, vmes sem morala podojiti otroka itn., a je bil uspešen. Predvsem pa prijazen!
Tudi letos smo dobili napotnico za okulista. Pregled ni nujen, bolj gre za preventivo. V sredo, ko sem se potikala na Metelkovi, sem prav insistirala, da hočem “našo dohtarco” in nobene druge. Kot sem že rekla, meni je bila zelo všeč.

Drugače so prijazni tudi na očesni kliniki v Ljubljani. Le da je tam čakalna doma daljša. A če gre za urgenten pregled otroka, potem ne bi smelo biti težav s čakanjem.

Uspešen pregled vama želim, predvsem pa nič ali pa čimmanj težav z očmi. Srečno!

Tudi jaz priporočam dr. Dakskoblerjevo v ZD Metelkova. Tudi naš mišek je začel k njej hoditi pri treh letih…

Anonimusss, HVALA za izčrpen odgovor. Tudi ostalim hvala za predloge.

Včeraj smo se naročili pri dr. Drakskobler i imamo datum konec februarja. Ne vem, če bomo lahko tako dolgo čakali…

Lep pozdrav,
Maja

Upam, da bosta zdržali do konec februarja. Če ne, pa prijazno “zateži”…
Želim vama vse dobro!

Mi smo zelo zadovoljni z dr. Vando RAIČ (01 518 31 30).

New Report

Close