Najdi forum

Dober klinični psiholog / psihoterapevt

Lepo prosim za priporočila za res dobrega psihologa / paihoterapevta za težave z anksioznostjo, izgorelostjo, travmo, … pomembno mi je, da je terapevt sočuten, razumevajoč in strokovno odlično podkovan, z izkušnjami in znanjem. V poplavi vseh terapevtov ne znam izbrati, zato lepo prosim za priporočila. Hvala.

Pozdravljeni!

Se oglašam brez nasveta na koga se obrniti. Se mi je zdelo pomembno osvetliti nekaj informacij, ki vam bodo morda v pomoč.

V psihoanalitični psihoterapiji pristopamo k težavam, kot ste jih opisali (anksioznost, izgorelost, travma), z razumevanjem, da so te težave pogosto simptomi globljih, nepredelanih čustvenih konfliktov in izkušenj. Tako nismo specializirani za posamezno simptomatiko.  Saj so simptomi kot rdeča lučka na armaturni plošči avtomobila, ki signalizira, da nekaj v ozadju potrebuje našo pozornost, tako tudi psihični simptomi kažejo na potrebo po globljem raziskovanju našega notranjega sveta.

Psihoanalitični terapevti ne nudimo neposrednih nasvetov ali rešitev, temveč delamo skupaj z vami, da raziskujemo vaše življenjske izkušnje, čustva, misli in medosebne odnose. Cilj je, da skozi ta proces razumevanja in refleksije pridete do globljega vpogleda v svoje težave, kar vam omogoča, da razvijete nove, bolj zdrave načine soočanja in postanete močnejši ter bolj samostojni.

Izbira terapevta je zelo osebna odločitev in pomembno je, da se pri terapevtu počutite varno, razumljeno in spoštovano. Priporočam vam, da opravite uvodne razgovore z več terapevti, da lahko začutite, s kom se najbolje ujemate. Upam, da vam bodo te informacije kaj pomagale na vaši poti.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

thanks for sharing..

New Report

Close