Pozdravljeni.
Zanima me sledeče. Če bom delal vsak dan po štiri minute trebuh z različnimi vajami in pazil na dieto bom imel lep trebuh. Ali se morda mišica ob tem zelo zelo intenzivnem treningu slučajno ne pretrenira? Koliko časa potrebuje mišica da se regenerira? Ko delaš te vaje vsak dan kolikšen mora biti vnos kalorij, OH, B ter ali priporačate tudi vnos M, ter katere in zakaj? Ali ob tem intenzivnem treningu zgubiš res samo maščobo in ali izgubiš tudi kaj mišične mase?
Že v naprej se vam lepo zahvaljujem za vaše strokovne odgovore?
Hvala
Žiga,
Glede treninga in prehrane, si lahko prebral vse v mojem članku, ki si ga očitno pogledal na moji spletni strani. Postavil si mi nekatera vprašanja na katera lahko najdeš odgovor prav v tem istem članku.
Regeneracija mišic je za različne mišične skupine različna. Dobro trenirana oseba ima hitrejšo regeneracijo kot netrenirana. Vaje za trebuh lahko delaš praktično vsak dan, seveda če treniraš po občutku in ločiš med dobro in slabo bolečino. Če treniraš le 4min dnevno, se ne moreš pretrenirati. Pa še vsak dan ima tisti trening drugo mišično skupino… dan4 pa je počitek.
Glede razmerja OH, B in M. pa kalorij… ja to ti ne morem odgovoriti, če mi ne poveš koliko si star, visok, težek… pa še koliko si čez dan fizično aktiven… morda še z kakšnimi drugimi športi.
Ob intenzivnem treningu lahko izgubljaš tudi predvsem mišično maso, lahko pa tudi predvsem maščobo. Prava umetnost je znati izgubiti le maščobo in ob tem ohraniti obstoječo mišično maso. Treba je znati pravilno trenirati in imeti res striktno disciplino pri prehrani.
LP,
Goran
Glede trebušnih mišic (vsaj tako jaz mislim)po moje vsaj jzt jih delam štirsto na dan pa sm po enem mescu jih že tok lahko delu da sm jih zače delat po petsto zraven pa še treneram 5krat tedensko. tko da jih najprej začni delat po dvesto na dan čez kšne pou mesca pa po štiristo pa se poglej potem čez par mescov na ogledau pa boš vidu velko razliko
lep pozdrau mare