Najdi forum

Do kdaj D3 vitamin

Pozdravljeni!

Do kdaj predvidoma ste jemali kapljice D3 in kakšne učinke ste opažali pri svojih otročkih? Mene malce jezi, ker se po njih vidno ne počuti dobro – krčki.

Hvala že vnaprej.

mislim, da do takrat ko porabiš stekleničko, potem pa še eno….če se ne motim….

Zarja, koliko pa je staro tvoje dete? Tudi naša je imela pri 1,5 mesecih po kapljicah krčke. In sem po nasvetu zdravnice prenehala z dajanjem do cca 3. mesecev. Od takrat dalje pa nismo imeli problemov s krčki, sem pa morala zamenjati že ene deset verzij dajanja kapljic, ker jih tamala tako zelo ne mara. Torej, če je otrok mlajši od 3 mesecev po mojem mnenju lahko začasno prenehaš z dajanjem, sploh pa sedaj, ko je sonček, ki tako veselo vabi ven.

Dva meseca bo 8. maja. Saj zato se mo zdi kar kruto, da jih moramo jemati, ker ga že kolike mučijo. Same krčke že dokaj dobro obvladujemo, saj se pojavljajo v določenih časovnih intervalih, kapljice D3 pa mu dajemo ob 8-ih zjutraj, da gredo čimprej v sistem, da je čez noč mirno. Ker vem, da so AD3 še hujše, smo takoj zaprosili za Plivit D3, a se tudi te poznajo, pa še na polovici stekleničke nismo. Bom vprašala pediatrinjo na zdajšnjem pregledu, kaj lahko storimo. Hvala za nasvet.

No, ne vem, če je moj odgovor dovolj strokoven, vendar ker se ti vitamini dodajajo zaradi preprečevanja rahitisa, jih je potrebno (po nasvetu pediatrinje) dajati najmanj eno leto (moja punčka je bila rojena lanskega januarja, tako da pri sedanjih 15 mesecih te kapljice postopno opuščam). Se pa od otroka do otroka razlikuje potrebno število kapljic (mi smo imeli 4-5 kapljic). Pa seveda ne pozabite na sonce!

Lep dan!

Kiki

Pri nas je malček star 18 mesecev, pa je pediatrinja svetovala, da naj mu jih še kar dajemo. Na glavici se teme še ni popolnoma zaraslo in jih zato mora jemati. Naročila je, da mu jih naj dajemo vse tja do poletja oziroma do naslednje kontrole. Iz tega vzroka in pa zaradi preprečevanja rahitisa je po moje pametno upoštevati nasvet pediatrinje in ne ravnati po lastni presoji. Krči pa tako ponehajo po določenem času (okrog 3 meseca)

Tudi pri nas smo imeli tezave kot jih navajaš zato smo se z pediatrom dogovorili ,da prenehamo z AD3 ,do tretjega meseca.Ko je bil star tri mesece pa smo ponovno pričeli z kapljicami vendar je bil sin zelo nemiren po njih in kar naprej je jokal.Slišala pa sem ,da na štajerskem nekateri pediatri svetujejo staršem ,ki imajo enake probleme z kapljicami ,da se v Nemčiji dobijo tabletke katere nimajo slabega učinka na otroke in jih lepo prenašajo vsebujejo pa enako vitamin ad3.Seveda sem takoj stopila v akcijo in jih nabavila od takrat nimamo več tezav .Povedala sem tudi mojemu pediatru in je rekel ,da je vse O.K samo da dobi te vitamine.Tablete se imenujejo D- Floureten 500.Poznam nekaj otrok ,ki so jemali to namesto ad3 pa je bilo vse tako kot je treba .Upam ,da ti bo nasvet kaj pomagal .LP

Najina punčka je po kapljicah grozljivo jokala,da nama je bilo zelo hudo.Po nasvetu babce sva šla po kapljice D 3 v Avstrijo.Krči in jok so ponehali,mislim da v avstrijskih ni ricinusovega olja,ki napenja.

Lepo te prosim, če mi poveš, kako se te kapljice imenujejo v Avstriji? Imajo kakšno ime ali le povprašaš po kapljicah D3?!

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

pojdi na iskalnik v tem forumu, ker je bilo ime že nekajkrat objavljeno.

V Avstriji se te kapljice imenujejo OLEOVIT D3 tropfen stanejo pa 2 EURa.

Koliko kapljic D3 ste dale na začetku?
Jaz dajem D3 od 3 tedna po 7 kapljic, drugega pregleda še nisva imele.
Moram pa povedat da jih zelo rada posrka, dobi jih takoj zjutraj pri prvem previjanju pred jedjo. Zaenkrat še nobenih težav, kot jih navajate spodaj. Stari smo 7 tednov.

LP

Dobro jih je jemati dokler tako svetuje pediatrinja. Če si blizu Italije, lahkko kupiš v lekarni kapljice IDROPLURIVIT gocce, ki so bistveni lažje prebavljive. Meni jih je napisal zdravnik ko sem odhajala iz bolnice s svojo deklico, ki se je rodila mesec prezgodaj in moram reči da jih je lepo prenašala. Je pa res da mi je pediatrinja povedala število kapljic. Cena približno 4,5 eura in zavarovalnica ne krije stroška, pa saj ni toliko:

New Report

Close