Najdi forum

do kdaj Aptamil pre?

Imam 11-tedenskega dojenčka, zdaj ima 57cm in preko 5 kg, zelo živahen in napreduje povsem brez problemov v razvoju. Rodil se je v 34 tednu, vse ok, le dojila se nisva, ker nisem imela mleka. Po odhodu iz porodnišnice so mu predpisali Aptamil pre. Do zadnjih dni vse ok. Par dni pa sledim, da slabo spi, je jokav (prej je bil zelo zadovoljen dečko) in jedel bi kar na dve uri – prej sva imela ciklus na tri ure. Povečala sem količino mleka, a je isto. Razmišljam, ali ni morda postalo Aptamil pre enostavno premalo “močno” mleko zanj. Pediatrinjo imava sicer šele čez tri tedne. Kakšne izkušnje imate ve?

Če boš gledala informacije na škatlah, boš ugotovila, da je “pre” varianta bolj kalorična kot ostala nadaljevalna mleka. Malo primerjaj.

Tudi pri nas sem v približno istem času (okrog drugega meseca) ugotavljala, da mleko ni dovolj nasitno in sem menjala na enko, ki jo je lepo sprejel. En teden je bilo bolje in je več spal, potem pa spet isto. Verjetno je imel takrat povečane potrebe po hrani. Boš videla, da bo to počel v določenih obdobjih, ko bo potreboval ogromno in nato spet manj. Recepta pa nimam. Poskusita preiti na Aptamil 1 pa boš videla. Sestavine so enake, le da so vrednosti ogljikovih hidratov, maščob in vitaminov, ki jih otrok potrebuje večje.

po moje ni z aptamilom pre čisto nič narobe. Moj otrok je od 5. meseca pa vse do 1 leta pil aptamil pre, nič enke, pa dvojke in tako dalje. Po nasvetu pediatra, posvetovala sem se tudi s strokovnmjaki z milupe.

Kot so meni razlozili je aptamil pre najbljsi za nedonosencke,ker je zelo kaloricno mleko…uporabljalo naj bi se ga do cca dosesenih 3,5kg..potem pa naprej na st.1…ceprav sva midva bila na tem mleku do 1meseca starosti in na koncu pristala na hippu,ker je imel po vseh ostalih stestiranih se hujse krce kot tako…

New Report

Close