Najdi forum

Pozdravljeni!
Stara sem 32 let, partner 26 in se počasi odločava za otroke.
Ne v njegovi ne v naši družini kakih dednih bolezni nimamo, tudi kakega člana s prirojeno genetsko napako ne, le v moji družini je prisoten rak. Oba kadiva (10-15 cigaret dnevno), pijeva pravo kavo (2 na dan), jaz imam malo povečano telesno težo (75 kg pri višini 168 cm), zaščitena sem s Stediril -d, tabletke jemljem cca 10 let pod kontrolo ginekologinje.
Nama pred dokončno odločitvijo za nosečnost svetujete kake preglede in ali so samo samoplačniški ter kako naj se pripravim na nosečnost?
Za odgovor najlepša hvala in prijeten vikend!

Priporočljivo je, da vsaj tri mesece pred načrtovano zanositvijo prenehate s hormonsko kontracepcijo in, da se v tem obdobju pred zanositvijo zaščitite z drugimi sredstvi. Sočasno z opustitvijo kontracepcije je priporočljivo jemati vitamin folno kislino, ker ga plod v zelo zgodnji nosečnosti potrebuje v povečanih količinah. Če boste prenehali kaditititi bo to prav plodu zelo koristilo.Če ste zdravi niso potrebni nobeni posebni pregledi (razen ginekoloških), če pa imate kakšne zdravstvene težave je najbolje, da jih razrešite pred nosečnostjo.

New Report

Close