Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Do kam potegniti kožico??

Do kam potegniti kožico??

Našemu 11 mesečniku sem po kopanju potegnila kožico nazaj. Čisto narahlo. Videlo se je cca. pol glavice, potem pa si je nisem upala več potegniti, ker se bojim, da bi ga bolelo. Kdaj veš, da je kožica potegnjena dol do “maksimuma” ??

Ti pa si mal trapasta, saj to pa moraš počet, sploh če kožica ne gre čez, moraš malo po malo raztegovat vsak dan, pri umivanju kot del higiene in če ne gre, je po določenem času potrebna operacija.

uh, Madona, naš bo imel 5 let, pa mu še nisem nikoli videla glavice, še vedno lula kar skoz kožo, nekam postrani… pa ni noben nič vprašal, pa nisem tud nobenemu nič povedala… pa pravite, da to ni OK?

pozdrav, Mojca

sej je res ful hecno. nihče ne omeni (vsaj meni ni) da je potrebno fantkom dol kožico vleči. v materinski šoli vsi samo opozarjajo, da pri previjanju ne smeš vlečt kožice pri novorejnčku, ko ga previjaš.

sem čisto slučajno izvedela, ko sem pred meseci prebirala ta forum. in k sreči še dovolj kmalu. ker nisem bila prepričana o tem, sem povprašala pediatrinjo, ki mi je tudi pokazala, kako je treba kožico dol vlečt. zdaj vsak dan po kopanju to prakticiramo. sinček pa je star šest mesecev.

lp, sabina

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- "True to life, true to me The way it's got to be So simple, so simple, so simple Live to love, love to be Absolutely free" Stacie Orrico, So simple

Naš je dopolnil 4 leta in 4 mesece in mu je ravno ta teden kožica čisto odstopila. Če kožica ne gre do 7. leta čisto nazaj, mora otrok na operacijo, še prej pa baje urolog potegne kožico na silo dol. Poznam fantka, ki se od takrat, ko mu je urolog potegnil kožico nazaj, panično boji zdravnikov.

Jaz tudi prvič slišim, da je treba kožico dol vlečt, moj je star 15m, pa tega nisem še nikoli storila. lp

Mi imamo 1-letnika in pediatrinja nam že od enega 3 meseca dalje govori, da moramo kožico narahlo trenirat (v vodi, med kopanjem). Nazadnje (14 dni nazaj) je ona malo bolj potegnila in je šla do polovice dol, sedaj jaz isto delam cca. 2x tedensko in mislim, da je to OK.

Draga Manja,

ti ga najprej zamoti, da se z nečim igra in potem počasi potegni, ker ni res, da moraš pri tako majhnem otroku nahitro potegnit, saj se lahko kaj zatrga in narediš več škode kot koristi. To naredijo zdravniki pri starejšem otroku, če mu kožica ne gre do konca dol. Uporabi občutek, pa bo šlo.Če gre do polovice, ni panike, bo šlo tudi naprej…

LP

Vanja

Aja, jaj !

Kožica na lulčku se ne potegne nazaj samo pri novorojenčku. Higijenski minimum vsakega moškega (tudi vaših fantičkov) je umivanje glavice lulčka vsaj 1x dnevno. Vprašajte očete in može. Upam, da poznajo te zadeve.

Če kožica ne gre popolnoma nazaj, ne forsirajte, počasi se bo raztegnila. Za higieno pa le poskrbite. Tista bela obloga za kožico je namreč povsem enake sestave kot tista pri ženskih lulikah. Je čudovito gojišče za bakterije.

Bljack! Bljack !

Mojzes (židi) in Alah (muslimani) prakticirata obrezovanje ravno zaradi lažjega vzdrževanja higiene. Mi razviti narodi pa brišemo s Pampers robčki spolovila samo malo po vrhu. Toliko da zadeva dobro diši !

Ne mi zamerit, resno so me zaskrbele higienske navade razvitega sveta !

New Report

Close