Do kam potegniti kožico??
sej je res ful hecno. nihče ne omeni (vsaj meni ni) da je potrebno fantkom dol kožico vleči. v materinski šoli vsi samo opozarjajo, da pri previjanju ne smeš vlečt kožice pri novorejnčku, ko ga previjaš.
sem čisto slučajno izvedela, ko sem pred meseci prebirala ta forum. in k sreči še dovolj kmalu. ker nisem bila prepričana o tem, sem povprašala pediatrinjo, ki mi je tudi pokazala, kako je treba kožico dol vlečt. zdaj vsak dan po kopanju to prakticiramo. sinček pa je star šest mesecev.
lp, sabina
Mi imamo 1-letnika in pediatrinja nam že od enega 3 meseca dalje govori, da moramo kožico narahlo trenirat (v vodi, med kopanjem). Nazadnje (14 dni nazaj) je ona malo bolj potegnila in je šla do polovice dol, sedaj jaz isto delam cca. 2x tedensko in mislim, da je to OK.
Draga Manja,
ti ga najprej zamoti, da se z nečim igra in potem počasi potegni, ker ni res, da moraš pri tako majhnem otroku nahitro potegnit, saj se lahko kaj zatrga in narediš več škode kot koristi. To naredijo zdravniki pri starejšem otroku, če mu kožica ne gre do konca dol. Uporabi občutek, pa bo šlo.Če gre do polovice, ni panike, bo šlo tudi naprej…
LP
Vanja
Aja, jaj !
Kožica na lulčku se ne potegne nazaj samo pri novorojenčku. Higijenski minimum vsakega moškega (tudi vaših fantičkov) je umivanje glavice lulčka vsaj 1x dnevno. Vprašajte očete in može. Upam, da poznajo te zadeve.
Če kožica ne gre popolnoma nazaj, ne forsirajte, počasi se bo raztegnila. Za higieno pa le poskrbite. Tista bela obloga za kožico je namreč povsem enake sestave kot tista pri ženskih lulikah. Je čudovito gojišče za bakterije.
Bljack! Bljack !
Mojzes (židi) in Alah (muslimani) prakticirata obrezovanje ravno zaradi lažjega vzdrževanja higiene. Mi razviti narodi pa brišemo s Pampers robčki spolovila samo malo po vrhu. Toliko da zadeva dobro diši !
Ne mi zamerit, resno so me zaskrbele higienske navade razvitega sveta !